De Limburgse Kempen zijn ‘the place to be’ voor paardenliefhebbers.

Met een online routeplanner voor ruiters, huurpony’s en 76 ruitervriendelijke horecazaken, is Limburg de bestemming bij uitstek voor Vlaamse paardenliefhebbers.

Een online routeplanner voor ruiters met meer dan 600 kilometer aan paardrijdroutes. Pony’s die deze winter al 439 keer werden verhuurd en telkens met een bijna maximale tevredenheidsscore werden teruggebracht. Gooi daar nog 76 horecazaken bij – 44 cafés en 32 logiesuitbatingen – die dit jaar voldoen aan de criteria om het kwaliteitslabel ‘ruitervriendelijk’ te verdienen en er is geen twijfel meer mogelijk: je bent in de Limburgse Kempen.

Alle informatie over paardrijden in Limburg kan je terugvinden in de nieuwe ruiterlogiesbrochure ‘Voluit Limburgen. Paardrijden en mennen.’ “De brochure geeft nuttige informatie en alle vakantieadresjes voor ruiters en menners. Je leest er ook enkele reportages in met persoonlijke verhalen achter de meest ruitervriendelijke  uitbatingen. Zo is deze ruiterfolder een originele verhalenbundeling geworden”, besluit gedeputeerde van toerisme Jean-Paul Peuskens.

Ook worden er 3000 palen uitgerust met Lambert-coördinaten. “In Hechtel-Eksel, Meeuwen-Gruitrode en Peer zijn die al aangebracht. Momenteel zijn Bocholt en Bree aan de beurt. Het systeem heeft zijn nut al bewezen op het fietsroutenetwerk. Daar zijn zelfs 20 000 palen uitgerust met Lambert-coördinaten”, zegt gedeputeerde Peuskens.

Voor meer informatie en het aanvragen van de brochure, ga naar www.toerismelimburg.be.

 

210317 100% Women Peak Challenge Zwitserland