Routedokters voor Antwerpse fietsknooppunten

Provincie Antwerpen zet teams in om het steeds groeiende wandel- en fietsknooppuntennetwerk te onderhouden.

Het wandel- en fietsknooppuntennetwerk van provincie Antwerpen blijft groeien. Om de bewegwijzering goed te onderhouden, stelt de provincie een team samen onder leiding van Routedokters. Dit team moet gemelde problemen binnen de 72 uur oplossen.

Wandelaars of fietsers die onderweg merken dat er wat scheelt aan de bewegwijzering of moeten picknicken op een gammele tafel, kunnen dit melden via www.routedokter.be. Deze routedokter speelt het probleem meteen door aan het onderhoudsteam, dat het euvel binnen de 72 uur probeert op te lossen.

Het project loopt al in arrondissementen Antwerpen en Mechelen. Ook het arrondissement Turnhout is gevraagd om deel te nemen aan het project. Na het werkjaar 2011 zullen ook andere arrondissementen gevraagd worden deel te nemen. “Wandelaars of fietsers moeten het systeem meteen in de hele provincie kunnen toepassen”, zegt gedeputeerde voor recreatiecentra Rik Röttger. “Voor hen maakt het immers niet uit of de routebewegwijzering nu langs de Rupel of de Nete loopt. Als de problemen maar worden opgelost.”

Routedokter is een project van Provincie Antwerpen in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, de Vlaamse en federale overheid en de gemeenten.

Meer informatie vind je op www.routedokter.be

Bron: www.fietsen.123.nl