Het jaar van de bossen zowel live als via smartphone

Met een iPhone-applicatie om bomen te herkennen en een symposium rond duurzaam bosbeleid, is het duidelijk dat 2011 het jaar van de bossen is. 

Overal in het land wordt er dit jaar extra aandacht besteed aan boom en bos en wordt Vlaanderen in een groener daglicht gesteld.

Zo vind je op 11 mei 2011 in Brussel het symposium “Bos voor iedereen: Droom of werkelijkheid” terug. Dit symposium over ecologische bosuitbreiding in Vlaanderen is een organisatie van VBV, Natuurpunt en Argus, en probeert op een rijtje te zetten waarom duurzaam bosbeheer een absolute noodzaak is. Maar ook welke hinderpalen die bosuitbreiding in de weg staan en hoe je die hindernissen kan overwinnen, komt aan bod. Met een bezoekje van Minister van leefmilieu Joke Schauvliege om het Vlaamse beleid toe te lichten, wordt het ongetwijfeld een interessante voormiddag.

Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

Een ander leuk gevolg van het jaar van de bossen, is de nieuwe iPhone-applicatie Leafsnap.

Met deze applicatie kan je smartphone bladeren, vruchten en bloemen herkennen. Het enige dat je moet doen, is een foto maken van het blad of de vrucht – al is dat dan wel tegen een egale witte achtergrond – en dan doet je smartphone de rest.

Momenteel staat de applicatie nog niet volledig op punt: doordat het een Amerikaanse applicatie is, zijn het ook vooral Amerikaanse bomen en planten die in de database staan.

Download de gratis applicatie in de Apple AppStore.