Home Anders Outdoor Nieuwkomer in KBC Spartacus Series 2017

Nieuwkomer in KBC Spartacus Series 2017

spartacus-series-2017
Spartacus Series 2017

Het allereerste event in de nieuwe KBC Spartacus Series 2017 is meteen een nieuwkomer voor vele Spartacussen. Voortaan hoort de Breakout Run in Schaijk (NL) namelijk ook in het inmiddels beroemde rijtje obstakelruns thuis. Op zaterdag 27 en zondag 28 mei wordt al de vijfde editie hiervan georganiseerd.

De Breakout Run heeft een wat andere insteek dan we van de meeste parcours in de Spartacus Series 2017 gewend zijn. In deze obstakelrun zijn de deelnemers gevangenen en moeten ze via een vluchtroute van 8 km of 14 km uit de gevangenis breken.

Breakout Run de nieuwe Spartacus

“De Breakout Run is een fantastisch evenement en sluit perfect aan bij de KBC Spartacus Series. Uitdagende proeven en een bijzondere sfeer die onze deelnemers absoluut gaan appreciëren. Met de KBC Spartacus Series willen we constant vernieuwen. En dat doen we met deze obstakelrun echt”, argumenteert Greg Broekmans van Golazo sports. En dat zullen we binnenkort met eigen ogen zien.

De Breakout Run gaat door in het recreatiegebied De Maashorst in Schaijk (nabij ‘s-Hertogenbosch). Op het programma staan een dagwedstrijd, een nachtloop én een juniorrun! Overnachten kan op de Breakout Run-camping of in een van de gezellige hotelletjes en B&B’s in de buurt.

KBC Spartacus Series 2017

De kalender voor 2017 is nog niet helemaal definitief. Wel liet de organisatie ons weten dat  de KBC Spartacus Series niet alleen wordt uitgebreid met de Breakout Run, maar ook met de Belgische editie van de Fisherman’s Friend StrongmanRun. De datum en nieuwe locatie daarvan maken we binnenkort bekend.

De totale kalender van de KBC Spartacus Series zal in 2017 uit acht verschillende events bestaan. Wie finisht in zes verschillende events (afstand of dag- of nachtversie is niet van belang, alleen deelname aan de Neptunus Run is verplicht) wordt ook in 2017 een echte Spartacus Hero (met een medaille en Spartacus Hero hoodie als prijs).

Spartacus Pass vanaf 12 december te koop

Wil je volgend jaar aan alle events van de Spartacus Series 2017 deelnemen? Dan kan je vanaf 12 december voor 288 euro de Spartacus Pass aankopen. Eigenlijk betaal je dus voor 6 in plaat van 8 events. De pas is persoonlijk en kan per event één keer worden gebruikt.