Home Anders Outdoor Spartacus Run: doe mee aan alle 6 edities

Spartacus Run: doe mee aan alle 6 edities

0
Spartacus Run: doe mee aan alle 6 edities
Bjorn Hauben, Dax Van Camp en Davy Veugen

Een Spartacus Run? Daar draait Bjorn Hauben zijn hand bijna niet meer voor om. Alhoewel… zelf na 16 obstakelruns is de uitdaging nog steeds groot. Wat meer gebruikmaken van techniek, een beetje sneller, anderen overtuigen om mee te doen. Vorig jaar liep Bjorn ze allemaal. Wat kunnen we van hem leren?

Op de foto van links naar rechts: Bjorn Hauben, Dax Van Camp, Davy Veugen.

Hoe kwam je op het idee om aan de Spartacus Run mee te doen?

Bjorn Hauben: “Het kwam gewoon een keer ter sprake in de vriendengroep. Na een eerste obstakelrun in 2014 had ik meteen het gevoel ‘dit wil ik nog eens’. Het jaar erna deed ik de Spartacus Run in Boom en ontdekte ik dat er een hele serie van was. Voor 2017 kocht ik maar een Spartacus Pass, ook als extra motivator. Het sportief niveau binnen onze groep varieert, van beginners tot marathonlopers, maar meestal blijven we op elkaar wachten. We doen toch vooral mee voor het plezier.”

Welke van de wedstrijden is je het meest bijgebleven?

“De Neptunus Run! Die is verplicht als je aanspraak wil maken op de Spartacus Hero-medaille. Vlak ervoor was ik enkele dagen ziek. Maar ik wilde per se die medaille, dus deed ik toch mee. Misschien niet de gezondste keuze, maar nood breekt wet. Na acht kilometer lopen en pakweg 15 obstakels moesten we nog twee kilometer door het mulle zand. Ik kan je vertellen dat als je je niet 100% voelt, dit toch niet de gemakkelijkste run is, zeker niet met de koude!”

Met stip het zwaarste of moeilijkst te overwinnen obstakel?

“Mijn eerste Spartacus Run was het enige obstakel dat ik niet haalde de Ramp Attempt. Dat is een grote schans waar je zonder hulp van een touw moet oplopen. Maar de tweede Spartacus Run lukte hetzelfde obstakel van de eerste keer, blijkbaar is het toch een kwestie van techniek. Het zwaarst vind ik het rondje lopen met twee zware zakken. Dat is technisch niet moeilijk, maar fysiek wel.”

Nog tips voor andere Spartacus-aspiranten?

“Train zowel conditie als kracht. Vooral voor de Battle of Thor en de Battle of the Ardennes heb je conditie nodig. De verschillende obstakels, zoals Monkey Island en Ring the Bell, vergen veel kracht. Als je echt voor de tijd wil gaan, is kleding misschien belangrijk. Elke wedstrijd zie je mensen verkleed meedoen. Leuk om te zien en erg grappig, maar lopen met een tutu gaat toch niet zo snel…”

De Spartacus Series 2018

Doe mee aan een of alle edities van de 2018 Spartacus Series. De Spartacus Series steunt dit jaar Thousand Hills of Hope, een bijzonder mooi project van atlete Imana Truyers in haar geboorteland Rwanda.

Official Aftermovie Spartacus Run Parc D'enghien 2016 from Insane Visuals on Vimeo.

De organisatie van de KBC Spartacus Series geeft alle deelnemers de kans om dit goed doel te steunen. Bij inschrijving kan je immers onmiddellijk € 5 extra betalen die integraal naar Thousand Hills of Hope gaat. Meer info: www.thousandhillsofhope.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

twee − een =