Verslag Team Far Out Spartacus Water in Averbode

Far Out verslag Spartacus Water in Averbode

Team Far Out ging diep afgelopen weekend, tijdens de hindernissenloop Spartacus Water in Averbode. Zoals je het al raden kan, was ‘water’ de gemene deler van alle obstakels. Een verslag van Robin Vriends. Bekijk ook onze foto’s Spartacus Water.

Verslag Spartacus Water in Averbode

“Tot voor kort had ik enkel meegedaan aan loopwedstrijden zoals de Antwerp 10 Miles, dus een basisconditie had ik al in mijn bezit. Toen team Far Out mij vroeg om mee te doen aan de Spartacus Run, zei ik heel snel: “Ja!” Een week voor de wedstrijd verneem ik dat ik zal meedoen aan de eerste watereditie van de Spartacus Run. Oh nee, ik ben echt geen goede zwemmer… en in de auto richting Averbode, waar het evenement plaatsvindt, bedenk ik mij dat ik eigenlijk ook niet echt handig ben, wat moet ik doen bij al die hindernissen?

Aangekomen op het domein De Merode in Averbode word ik hartelijk ontvangen door de enthousiaste leden van het team, echt een toffe bende! Maar dan kijk ik naar de hindernis bij de start, de Ramp Attempt. Het doel is naar boven lopen op een hellend, gebogen oppervlak en proberen boven op het plateau te geraken. Klamme handjes voor de start… en dan volle bak naar boven lopen, met de hulp van de teamleden geraak ik er, oef! #teamwork.

En dan volgen de hindernissen elkaar op, op het droge en door het water, goed zwemmen is hierbij absoluut geen must. Amuseren daarentegen absoluut wel! Allerlei soorten hindernissen kom je tegen, waarbij je een beetje kracht moet tonen (over muren klimmen, touwklimmen, e.d.), waarbij je een beetje handig moet zijn (en zelfs ik kon dit 😊), ook waarbij je kicks ervaart (de Bellyslide, de Mega Swing) en overal bleef de groep samen om iedereen door de hindernissen door te krijgen, again #teamwork.

De tijd die we erover deden? Dat maakte ons niet uit, reden nummer 1 om dit te doen is vooral om plezier te maken! Er bestaat maar één conclusie voor deze ervaring, ronduit geweldig! En natuurlijk werd er afgesloten met een fris goudgeel drankje 😉”

Nog twee Spartacussen te gaan. Dit zijn alle Spartacus Runs van 2019.

Koop lokaal