Home Trailrunning Team Far Out verslag Spartacus Thor in Genk

Team Far Out verslag Spartacus Thor in Genk

0
Team Far Out verslag Spartacus Thor in Genk

De Spartacus Thor afgelopen weekend was wederom memorabel. Team Far Out was van de partij met het voltallig Team Far Out. Kurt Walrave schreef dit keer het verslag Spartacus Thor in Genk. Kwestie te weten wat je ongeveer te wachten staat op de laatste Spartacus dit jaar, op 17 november in Oudenaarde. Bekijk ons zijn videoverslag in het Youtube-filmpje onderaan! En de fotogalerij.

Team Far Out verslag Spartacus Thor

Kurt: “Thor Park, met zo’n naam lijkt het ervoor gedaan. Maar neen, blijkbaar is het, en ik quote, ‘de hotspot voor technologie, energie en innovatie in de stad Genk’. Nieuwe gebouwen prijken er langs de historische mijnsite waar wij even later onze sportieve prestatie zullen inzetten.

100 zandzakjes…

Terwijl we onder de indruk blijven van de torenhoge gebouwen en mijntorens, strikken we onze veters en bereiden we ons voor op alweer een uitdagende namiddag vol obstakels, gepaard met de nodige portie teamgeest!

Met mooi weer in het verschiet, staan we te popelen in de startblokken. Eerste uitdaging: 100 zandzakjes van 20 kg verslepen over een muur. Drie teams nemen het tegen elkaar op en ondanks dat we met een duidelijke minderheid zijn, weten we toch als tweede te eindigen. Een eerste pluim op onze hoed!

En veel kuitenbijters

Onze 12 km tocht is nu écht begonnen en meteen wordt duidelijk dat het genieten wordt, in de verte reiken al enkele kale heuveltoppen met om elke bocht een korte ‘sneak peak’ van obstakels. Na een hele reeks kuitenbijters, waarbij vele lopers de beklimming al stappend verder moeten zetten, worden we beloond met een toertje lopen door het stadion van KRC Genk! Een unieke belevenis, ook voor de KV Mechelen en Club Brugge-supporters onder ons, hoewel ze dit niet luidop willen toegeven…

Mede dankzij onze trailschoenen van Tecnica, weet iedereen de beklimmingen en steile afdalingen tot een goed einde te brengen, al waren mogelijke valpartijen nooit ver te zoeken. Onderweg passeren we immers enkele lopers die hun schrammen verzorgen of te kampen hebben met een bloedneus. Ook wij hielden even onze adem in toen Kathelijne, bij haar sprong naar het net aan de overkant, bleef haken met haar schoenen. Maar wilskracht wist haar te overtuigen zich toch op te trekken!

Wie zei er water?

Tijd nu voor wat verfrissing in de vorm van ijskoud water. Dit nam de organisatie duidelijk erg letterlijk: een container gevuld met water, continue aangevuld met ijsblokjes, bleek onze eerste natte uitdaging. Gevolgd door klassiekers als touwklimmen, slingeren als apen aan ladders en met als hoogtepunt een hoge waterglijbaan die uitmondt in een meer (met verrassend aangename temperatuur!).

Met nog 1 km voor de boeg komt de finish dichterbij, echter heeft de organisatie kost noch moeite gespaard om het de lopers makkelijk te maken. Tijdens deze laatste kilometer trotseren we autobanden, een heus spinnenweb van elastieken, houten obstakels met netten … dit alles in een mooie setting, de mijngebouwen zelf. Eens buiten, wacht ons een leuke verrassing, een glijbaan met water, om alle spanning en modder van ons af te spoelen. Het team van Far Out verzamelt zich onderaan, en stapt samen over de meet, zoals het een echt team beaamt!

Blij en voldaan

Dank u Deloitte Spartacus Series voor alweer een topeditie, see you the 17th of November!”

En dan rest er ons… Nog één Spartacus te gaan dit jaar: de Spartacus Koppenberg, op de Koppenberg in Oudenaarde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 × vijf =