Home Nieuws Wandeling langs de mooiste kerststallen in de Voerstreek en het Heuvelland

Wandeling langs de mooiste kerststallen in de Voerstreek en het Heuvelland

0
Wandeling langs de mooiste kerststallen in de Voerstreek en het Heuvelland
Wandeling langs kerststallen in Voerstreek en Heuvelland

Lekker vrij en nog op zoek naar een mooie wandelroute om in de kerstsfeer te komen? Dan gaat er niets boven een wandeling langs de mooiste kerststallen in de Voerstreek en het Heuvelland (NL). Nog tot 8 januari zijn er hier diverse korte en lange wandelroutes uitgezet langs kerstkribbes, wegkruisen en oude kapelletjes.

Geen kerst compleet zonder een kerststal. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan? Naar verluidt was Franciscus van Assisi in 1223 de eerste persoon die een grote levende kerststal opstelde om de kerstboodschap uit te dragen onder mensen die niet konden lezen. Iedereen was diep onder de indruk en langzaam verspreidde het gebruik. Vanaf de 16e eeuw zag men ook de eerste kerstkribbekes in mensen hun huizen verschijnen.

Wandeling langs kerststallen

Een wandeling langs kerststallen starten, kan in de Voerstreek en het Heuvelland waar en wanneer je wil. De verschillende op zichzelf staande wandelingen zijn namelijk door knooppunten met elkaar verbonden. Je kan de wandeling dus ook zo lang of zo kort maken als je zelf wil. Alle routes kan je gratis downloaden op de site van Kribkeswandeling Heuvelland, een initiatief van de lokale ondernemers. De meeste kerststallen zijn ’s avonds mooi verlicht. Sommige routes zijn kinderwagen en rolstoelvriendelijk, andere lopen offroad en door weilanden met draaihekjes. Dit staat netjes in het overzicht vermeld.

Onze favoriet

Onze favoriete wandeling langs kerststallen is de 11 kilometer lange route door bergdorp Vijlen. De wandeling start bij de kribbe van het Vijlerhof en duikt meteen enkele mooie holle wegen in. Tussen weilanden en langs de bosrand loop je richting de kribbe van restaurant Buitenlust. Via meer weilanden, wijnvelden en wegels loop je op en van de Vijlenberg, waar diverse kribbekes staan opgesteld.

Een zalige kerst!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

5 × vijf =