Aigle

De Aigle schoen met de arend is een van de meest bekende laarzen ter wereld. Het merk staat voor robuust, comfortabel en stijlvol. En heel belangrijk: Aigle houdt tegenwoordig niet alleen je voeten droog, want behalve de iconische laarzen en rubberen klompen, herbergt het gamma tegenwoordig ook weerbestendige shorts, shirts, regenjassen, parka’s, jumpers, sweaters en allerlei regenaccessoires.

 

Aigle Outdoor

Buitenavontuur met een Aigle schoen beleef je in weer en wind, want voor dit merk is geen dag te nat. Hoe dat zo gekomen is? Wel, rond 1850 raakte twee Amerikanen met elkaar aan de praat rond een rubberboom. Beiden zagen wel handel in de sappen van deze boom, die verwerkbaar zijn tot rubber. Terwijl de ene Amerikaan meer zag in autobanden voor de Amerikaanse markt, dacht de andere meer aan laarzen en regenkledij. Deze laatste vertrok met zijn idee naar Frankrijk.

De Arend is geland

En zo belandde Hiram Hutchinson dus op Franse bodem, waar hij gegarandeerd een markt zag, omdat er veel boeren woonden en die vast rubberlaarzen konden gebruiken om hun voeten droog te houden. En gelijk kreeg hij. In 1853 vestigde hij zijn bedrijf en gaf het de naam l’Aigle, oftewel de Arend, een soort eerbetoon aan zijn moederland Amerika. De Franse boeren vonden de ‘Master Rubber Craftsman’ Hiram zijn laarzen fantastisch en al snel kwamen er nieuwe producten bij.

Laarzenexpert

Aigle is van oudsher dus een specialist in laarzen voor op het land of in de tuin. Alle laarzen worden ook nog steeds met de hand gemaakt van natuurrubber in de fabriek in Frankrijk. Ze staan bekend om hun uitmuntende kwaliteit en loopcomfort. Natuurrubber is namelijk sterker, flexibeler en comfortabeler dan synthetisch rubber zoals PVC. Behalve de traditionele lijnen heeft het merk ook een uitgebreide collectie ‘fashion modellen’ voor heren, dames en kinderen.

Ook andere outdoorproducten

Maar wie door weer en wind wil, heeft aan laarzen natuurlijk niet genoeg. En zo werd er ook outdoorkledij aan de collectie toegevoegd, opnieuw gemaakt met de beste materialen en in uiteenlopende stijlen. Vorig jaar innoveerde het merk opnieuw met een capsulecollectie waarin ook een Aigle schoen voor op het strand.

Producten

Aigle Parcours – laarzen
Aigle Woodypop – kinderlaarzen
Aigle Altavio High HTX – schoenen
Les MECC’s – expedities naar de beste canyoninglocaties
Aigle Ténéré Light

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal

DELEN
Vorig artikelAdidas
Volgend artikelAku