Aku

Een Aku schoen oogt niet alleen mooi, maar is ook technisch hoogstaand. Bovendien heeft het Italiaanse merk niet alleen kwaliteitsvolle bergschoenen en wandelschoenen, maar ook modellen voor rotsklimmen, ijsklimmen en vrije tijd. In eigen land is een Aku schoen al 30 jaar de eerste keuze van mensen met een passie voor the outdoors.

 

Aku kleurrijke collectie

Van een kleine workshop tot een schoenenbedrijf met naam en faam. In dertig jaar wist Aku een uitstekende reputatie uit te bouwen. Eerst vooral in eigen land, maar nu ook over de wereldgrenzen geen. De bakermat van Aku ligt in Montebelluna, in de provincie Treviso, het traditionele hart van de Italiaanse schoenenindustrie.

High end trekking- en outdoorschoenen

Aku is een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van high end trekking- en outdoorschoenen met veel liefde en vooral Italiaans vakmanschap. Galliano Bordin, de oprichter, maakte er in korte tijd een goedlopend internationaal outdoor schoenenmerk van. De vaardigheid van hun ambachtslieden, het gebruik van de fijnste materialen en de deskundigheid van het team dat instaat voor een uitgekiemd design zorgen ervoor dat de schoenen die de fabriek verlaten gegarandeerd van de hoogste kwaliteit zijn. En dat merk je meteen.

Van vrije tijd tot het zware werk

De collectie is zeker uitgebreid: van schoenen voor het lichtere vrijetijdsgebruik tot modellen waarvan je op aan kan tijdens het zwaardere werk in alpiene terrein en geschikt voor in extreme, langdurige outdooromstandigheden. De productie en ontwerp gebeurt nog steeds deels in Italië, maar ondertussen is er een tweede productieafdeling opgericht in Cluji Napoca, Roemenië.

Oog voor design

Er mag zeker ook wat gezegd worden over het design. Want dat Aku Italiaans bloed heeft, is doorheen de collectie duidelijk te zien. Hun schoenen zijn doorgaans veel modieuzer en kleurrijker dan men van technisch hoogstaande modellen zou verwachten. Zodat je er niet alleen mee in de bergen en het bos, maar gerust ook mee in de stad wil worden gezien.

Producten

Aku Rocket Mid DFS GTX – wandelschoenen
Aku Coldai NBK GTX – wandelschoenen
Aku Rapida Air – outdoorschoen
Aku Alterra Lite GTX Women’s – outdoorschoen
Aku Rapida NBK GTX – wandelschoenen
Aku Bellamont Gaia Mid FG GTW Women – wandelschoenen
Aku Selvatica GTX – wandelschoenen
Aku Bellamont Gaia GTX W’s – schoenen
Aku Libra Plus Woman schoenen
Aku Alterra GTX
Aku La Val Plus wandelschoenen
Aku Mio Surround GTX

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal