Bach

  bach-backpacks
  Bach Backpacks

  Bach

  Wie een Bach rugzak of tas koopt, kiest voor een duidelijk, eenvoudig concepten en een goed, in de praktijk doorontwikkelde product. Verwacht geen tierlantijntjes, franjes en frutsels. Het doel van Bach is rugzakken en tassen ontwerpen voor verschillende doeleinden, met een puur design en van een ultieme kwaliteit.

   

  De Europese productie van de Bach rugzak vindt sinds 1982 plaats in het Ierse plaatsje Kilkenny, dat ook beroemd is van zijn gelijknamige bier. Maar vandaag is Bach niet alleen Iers en Zwitsers (vanwege oprichter Martin Wiesmann), maar ook in toenemende mate Vietnamees en Chinees. Vooruitgang kent immers geen grenzen. Dankzij de Ierse productiefaciliteiten is Bach echter nog steeds erg flexibel (denk aan customised producten, gelimiteerde edities en speciale oplages, nabestellingen, etc.) en zijn ze vaak zelf aanwezig in Ierland. Iedereen is trouwens van harte welkom voor een bezoek aan het atelier in Ierland en zelfs om daar je eigen tas te naaien.

  De Bach rugzak als reisgezel

  Bach nodigt uit om bijzondere gebieden te ontdekken. Vaak is je rugzak je enige reisgezel en vrijwel het enige item dat alle avonturen met je deelt. Of het nu in verre landen is, in de Ardennen, Australië, Noorwegen of Canada, op de GR20 in Corsica of op een 4000-er in Zwitserland. Je Bach rugzak reist probleemloos met je mee.

  Waarom een Bach rugzak?

  Kwaliteit is altijd synoniem voor productie-ervaring. Bach heeft naar eigen zeggen het bijzondere geluk om met een groeiende crew van gemotiveerde en bekwame medewerkers te mogen werken. Iedereen is trots op de producten die ze maken en deze gemeenschappelijke basis maakt alles mogelijk. Goede fabricage herken je tenslotte alleen in het gebruik op de lange duur.

  Onderscheidend goede kwaliteit

  Enkele zaken om op te letten bij een rugzak als je naar de beste kwaliteit zoekt:

  • Steken en zomen: een steeklengte van 3-4 steken per cm en een zoomdiepte van minstens 8 mm en minstens 12 mm bij niet-gecoate stoffen (katoen, gaas/net)
  • Gaas: waar gaas toegepast wordt, moet het gaas met een separate naad op de stof genaaid worden, omdat het afhankelijk van maasgrootte en type kan uitscheuren. Gaas moet over het oppervlakte met stof versterkt zijn om schade door slijtage te vermijden
  • Naden: liever 1 functie per naad. Dubbele naden zijn beter dan eenvoudige. Hoe dichter de dubbele naden naast elkaar liggen, des te beter wordt de belasting over beide naden verdeeld. Bach naait alle ritsen met direct op elkaar liggende dubbele naden.
  • Gebruikte materialen: Bach gebruikt voornamelijk Cordura-stoffen uit luchtstructuur en met nylon garen. Cordura Classic 1000den is zeer slijt- en scheurvast. Ripstop nylon is zeer scheurvast en voor rugzakken slijtvast genoeg. De slijtvastheid (schuurtest) tot aan destructie is bij Cordura-stoffen tweemaal zo hoog als die van gebruikelijk Oxford Nylon en de scheursterkte tot driemaal beter.
  • Coating: alle door Bach gebruikte synthetische stoffen zijn met ca.70g/m2 Polyuretaan drievoudig gecoat en voorzien van een Poly-Carbon finish. Bij rugzakmateriaal ligt de waterkolom tussen de 600 tot 1500 mm. Je houdt het water daarom het beste tegen met een regenhoes.
  • Schouderbanden: in de schouderbanden van de grote rugzakken past Bach uitsluitend 15 mm of 20 mm dik Evazoteschuim toe. Bij de kleine modellen is dit 10 mm. Omdat Bach kwalitatief hoogwaardig Evazote gebruikt, behouden de schouderbanden over de jaren hun oorspronkelijke eigenschappen.
  • Heupgordels: de M.A.D., Expeditie en Overland heupgordels zijn met de buitenstof verlijmd en daardoor bijzonder stijf en driedimensionaal. De binnenpolstering is opgebouwd uit meerdere lagen. BACH past alleen FCKW-vrij, geblazen schuim toe en recycleert alle schuimreststoffen.
  • Ritsen: Bach gebruikt uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ritsen van YKK.

  Producten

  Bach Journeyman 48 – rugzak
  Bach Packman 42 – rugzak
  Bach Lite Mare – rugzak
  Bach Shield 25 dagrugzak
  Bach Slim Mac 2
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Bach Shield 25 rugzak
  Bach Wood n Drift 75

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  210317 100% Women Peak Challenge Zwitserland

  DELEN
  Vorig artikelAptonia
  Volgend artikelBaladéo