Brooks

Brooks loopschoenen bestaan als sinds 1914. Het bedrijf is opgericht in de VS en richtte zich tot de jaren 80 van de vorige eeuw uitsluitend op hardloopschoenen, daarna kwamen er ook hardloopkleding en -accessoires bij. Brooks heeft verschillende innovaties en ‘firsts’ op zijn naam staan: de eerste hardloopschoen met een EVA-middenzool, de eerste schoen voor overproneerders, de DRB- en Hydroflow-technologieën, etc.

 

brooks-running

Brooks is een grote bekende in de hardloopwereld. Brooks loopschoenen, kleding en accessoires worden vandaag in meer dan 80 landen via de betere sportzaken verkocht.

Technologie, looks en innovatie

De kernwaarden van Brooks zijn: innovatie, eenvoud, kwaliteit en functionaliteit. Brooks neemt hardlopen zeer serieus en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat men op Brooks loopschoenen niet alleen topprestaties kan leveren, maar vooral kan genieten van lopen. Dankzij een optimale pasvorm en technologieën afgestemd op de noden van lopers.

Een Brooks loopschoen voor iedere loper

Het is niet eenvoudig om zelf te bepalen welke loopschoen voor jou de beste is. Loopschoenen zijn zeer verschillend, ook binnen hetzelfde merk. Er zijn niet alleen schoenen voor neutrale lopers, overproneerders en supineerders, ook de ondergrond is belangrijk en modellen hebben ook ene verschillende pasvorm (smal vooraan of juist niet, al dan niet geschikt voor en hoge wreef…). Het advies van een gespecialiseerde sportzaak is echt onmisbaar, wil je niet binnen de kortste keren met loopblessures kampen. Een eerste oriëntatie kan je eventueel reeds maken via de online shoe advisor op de website van Brooks.

Lokale verankering

Ook leuk om weten is dat Brooks ook sterk focust op de lokale verankering van zijn merk. Bijvoorbeeld door lokale hardloopevenementen te sponsoren of samen te werken met locals. Denk aan de Brooks loopschoenen Berlin Ghost, die is gebaseerd op de kunst die door heel Berlijn is te zien en in beperkte oplage werd verkocht in 7 sportzaken in België. In 2016 is Brooks ook de officiële kleding- en schoenenpartner van de Europese Kampioenschappen Atletiek.

Producten

Brooks Fly-By SS

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.