Columbia

  Columbia outdoor
  Columbia outdoor

  Columbia

  In de VS is Columbia Sportswear al jarenlang marktleider met een brede collectie Columbia outdoor kledij, schoenen en accessoires. En ook in Europa is het merk zeer goed verkrijgbaar en erg populair. De passie voor buitenactiviteiten en -avonturen en de kennis die Columbia heeft van de eisen die de natuur aan onze kleding en schoenen stelt, zijn van de producten af te lezen.

   

  Het is 1937 als Paul Lamfrom met zijn gezin naar Amerika vaart, op de vlucht voor het Naziregime. In München genoot hij aanzien en was hij eigenaar van een goed draaiende kledingfabriek. Maar om zijn eigen toekomst en die van zijn gezin veilig te stellen, moest hij alles achterlaten.

  Van hoeden gaat Columbia outdoor

  Via een neef van Paul komt het gezin in Portland, Oregon, terecht. Daar neemt hij de Rosenfeld Hat Company over, die hij al snel omdoopt in de Columbia Hat Company, vernoemd naar de rivier die grotendeels de grens tussen de staten Oregon en Washington bepaalt. Het bedrijf groeit en in 1960 verandert Paul de naam in Columbia Sportswear Company en gaat hij zich meer op andere marktsegmenten richten. De eerste sport- en outdoorjassen, kleding en accessoires van Columbia slaan aan.

  Overtuiging en keihard werken werpt vruchten af

  Dochter Gert (van Gertrude), ondertussen al 40 jaar actief in het bedrijf en nog steeds een boegbeeld van Columbia Sportswear, neemt begin jaren 70 samen met haar zoon Tim (sinds 1989 CEO) het bedrijf over. Haar man Neal stond na de dood van haar vader slechts vier maanden aan het roer, toen hij plots aan een hartaanval overleed. Na een moeilijke start, een vrouw en een onervaren jonge zoon wekken bij leveranciers en klanten niet veel vertrouwen, werpt het keiharde werken zijn vruchten af. Halverwege de jaren 70 begint de markt voor sportkleding en outerwear snel aan te trekken. Columbia’s verkoopcijfers stijgen en aan het eind van het decennium is het bedrijf voor het eerst weer winstgevend.

  Reclame werkt

  De echt doorbraak komt er doordat Gert door kreeg dat het enige dat niet snel kon worden gekopieerd (Columbia’s handige vakje op de mouw bv. werd bijna ogenblikkelijk overgenomen door andere merken), de naam van hun merk was. In 1984 huurt Columbia een beginnend reclamebureau in Portland in voor een campagne waarin ‘Tough Mother Boyle’ centraal staat. Het was een gok, maar bleek een gouden greep en erg belangrijk voor Columbia’s identiteit.

  Innovatief in Europa

  Sinds midden jaren tachtig worden Columbia outdoor kleding, schoenen en accessoires ook in Europa verkocht. Omdat hier meer mensen in Noordelijker gelegen gebieden wonen dan in de VS, is Europa een uitgelezen markt voor het type producten waarin het bedrijf is gespecialiseerd. Technologieën als Omni-Heat, Omni-Freeze, Omni-Tech, Omni-Shield en Outdry zijn ondertussen niet meer uit de collectie weg te denken.

  Producten

  Columbia Inner Limits Jacket – outdoorjas
  Columbia Wildcard Down Jacket – ski-jas
  Columbia SH/FT Outdry Mid – wandelschoenen
  Columbia Men’s PFG Terminal Deflector – T-shirt met lange mouwen
  Columbia Camden Chukka OutDry Boot – outdoorschoen
  Columbia Outdry EX Featherweight regenjas
  Columbia Solar Ice Short Sleeve shirt
  Columbia Daska Pass III Titanium ODX ECO hoge wandelschoen
  Columbia Men’s Powder Lit Hooded Jacket
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste outdoorjassen
  Duurzaamheid in de outdoorsector: 5 trends
  Columbia OutDry Extreme Eco Jacket
  Columbia Trans Alps F.K.T trailschoen     
  Columbia Daska Pass II wandelschoenen
  Columbia Vantrailia Razor Outdry
  Columbia Conspiracy Titanium Outdry
  Columbia Outdry Ex Diamond Shell

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelColmar
  Volgend artikelContigo