Davanti Bikewear

  Davanti Bikewear fietskleding
  Davanti Bikewear fietskleding

  Davanti Bikewear

  We like! Davanti Bikewear is een nieuwe naam aan het wielerkledingfirmament. Davanti fietskleding is geïnspireerd op ontwerpen van vroeger jaren en laat zich kenmerken door een uniek design, oog voor detail en topmaterialen. Als nieuwkomer is het merk zich sterk aan het ontwikkelen naar een gerenommeerde speler in fietskleding.

   

  Een frisse wind in fietskledingland was meer dan gewenst. In vijf jaar tijd is het 100% Nederlandse en – dus – lekker eigenzinnige merk Davanti Bikewear, opgericht in 2011, erin geslaagd om een uniek plekje te veroveren dankzij een ‘fashionable’ collectie fietskleding met klassieke en moderne stijlen, in verfrissende kleuren, gemaakt met zeer goede materialen en met een uitstekende pasvorm. En dit voor fanatieke racers en rustige recreanten, en voor mannen én vrouwen. Want vooral die laatste worden door vele merken niet bepaald verwend.

  Alpha-collectie

  Een blikvanger in de collectie Davanti fietskleding is de technische Alpha-lijn. Bikewear voor heren en dames die zich kenmerkt door zijn aansluitende pasvorm, een eigen karakter en een enorm aangenaam draagcomfort, onder andere door het gebruik van verschillende technische materialen met elk hun eigen specifieke eigenschappen, in een combinatie van: isolerend, elastisch, winddicht, waterafstotend, lichtgewicht, ademend, sterk…

  Fietskleding voor vrouwen

  Als vrouwelijk fietser heb ik me tot nog toe vrij hard geërgerd aan collectie fietskleding die in winkels beschikbaar is. Saai, weinig keuze en niet bepaald gericht op vrouwen met vormen. Hopelijk komt daar met Davanti op steeds meer plekken verandering in. Want als er een ding gezegd mag worden, is het dat Davanti veel aandacht heeft voor de fietsende vrouw. Dat zie je niet alleen aan de uitgebreide damescollectie, maar ook aan de aandacht die het merk schenkt aan de speciale pasvorm voor dames.

  Het duo achter het merk

  • Hester Philine Dekker, eigenaresse en hoofd-design, is ontwerpster en productontwikkelaar. Na haar studies aan de Kunst Academie Rotterdam en Den Haag en de Docentenopleiding Textiele Werkvormen, is zij gevraagd voor opdrachten door o.a. Van Gogh Museum Enterprises, Eijfinger, Desso en Het Nederlands Textielmuseum.
  • Huibrecht Lagerwerf, mede-eigenaar en vormgever, is van huis uit autodidact illustrator. Huibrecht fietst vanaf zijn 16e jaar wedstrijden. Na zijn 20ste belandde hij per toeval in het triatlonwereldje, maar doordat zijn studies te veel tijd vroegen, is hij daar uiteindelijk mee gestopt. Vandaag richt Huibrecht zich op vormgeving, grafisch design, webontwerp en op fietsen.

  Producten

  Davanti Bikewear Jill Navy fietskledij

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Shop Lokaal

  DELEN
  Vorig artikelCroozer
  Volgend artikelECOlunchbox