Deuter

  Deuter

  Het Duitse rugzakkenmerk Deuter geniet internationaal faam voor zijn kwalitatieve rugzakken, slaapzakken en kinderdraagzakken. Het merk bestaat al sinds 1898 en levert al sinds 1928 materiaal voor expedities en beklimmingen, waaronder de eerste overwinning van de noordwand van de Eiger. Hun ventilerende rugpanden werden reeds begin jaren 80 geïntroduceerd.

  Het verhaal van Deuter begint in 1898. Hans Deuter richt de ‘Mechanische Segeltuch- und Leinenweberei’ oprichtte in Augsburg-Oberhausen. Al snel levert het bedrijf alle posttassen en -zakken voor de ‘königlich bayerischen Post’. Rond 1910 produceert Deuter in steeds grotere aantallen producten voor het leger: ransels, rugzakken, magazijn- en staltenten en zelfs zadeltassen voor de paarden. Na de Eerste Wereldoorlog breidt Hans de bedrijfsactiviteiten uit met de onderdelen koffers en lederwaren. Voor het eerst staan tenthallen van Deuter op het Oktoberfest.

  Een hart voor expedities

  1928 was de start van een belangrijke traditie. Het leveren van Deuter-materiaal voor expedities. Tijdens de Pamir-expeditie van de hooggebergte-onderzoeker Willi Rickmer gaan rugzakken, draagtassen, dekzeilen en tenten mee. In 1934 vindt de Nanga Parbat-expeditie plaats en in 1938 beklom Anderl Heckmar voor het eerste de Eiger-noordwand, uitgerust met een rugzak van Deuter. Zo verzorgt Deuter tot eind jaren de uitrusting van vrijwel alle grote Duitse expedities.

  Innovatie troef

  Vanaf de gouden jaren 50 gaat het familiebedrijf verder als een naamloze vennootschap. Tien jaar later Deuter introduceert de eerste serie nylon rugzakken op de markt. Weldra zal dit het meest gebruikte rugzakmateriaal worden. In 1984 innoveert Deuter opnieuw met Deuter Aircomfort. Dit draagsysteem met een rugpand van netstof is volkomen nieuw in zijn soort en zorgt voor een revolutie op de wereldwijde rugzakmarkt. Idem dito voor de eerste fietsrugzak in 1990. Een paar jaar later breidt Deuter het gamma verder uit met slaapzakken (1995). Ook de innovaties in rugzakken gaat ondertussen onverminderd door, met de het verder ontwikkelde mesh-rugsysteen Aircomfort Futura in, de AC Lite Serie, de EL-pasvorm, speciale kinderrugzakken, fietsrugzakken, de Gravity Series voor bergbeklimmers, de Varifit-schuifinstelling voor een snelle aanpassing van de ruglengte enzovoort.

  Duurzaamheid, daad bij woord

  Sinds 2008 is Deuter Bluesign-systeempartner. Bluesign is ‘s werelds strengste norm voor de bescherming van het milieu, industriële veiligheid en bescherming van de consument. In 2011 treedt Deuter toe tot de Fair Wear Foundation (FWF). Als lid van dit onafhankelijke initiatief, dat werkt aan de hoge arbeids- en sociale normen, controleert het systematisch de arbeidsomstandigheden bij productiepartners in Azië en in het hoofdkantoor in Gersthofen.

  Producten

  deuter Speed Lite 13 – wandelrugzak
  deuter Futura 21 SL – wandelrugzak
  deuter Kid Comfort Plus – kinderdrager
  deuter Futura 23 – rugzak
  deuter Speed Lite 13 – rugzak
  deuter Speed Lite 12 – wandelrugzak
  deuter Futura 21 SL – wandelrugzak
  WIN de zalig warme Exosphere -6° C slaapzak van Deuter
  GEZOCHT! Lezers die de Deuter UP-rugzak willen testen. Testen = houden!
  Rugzakken van PET-flessen? Maak kennis met de Deuter UP-collectie
  Deuter Aircontact Pro – wandelrugzak
  Deuter Pico – kinderrugzak
  Deuter Aircontact 50 + 10 SL – trekkingrugzak
  Deuter Exosphere -6C – slaapzak
  Deuter Aircontact – rugzak
  Deuter Kid Comfort Active SL – kinderdrager
  Voettocht naar Compostella, mét de gewonnen Deuter rugzak van Far Out
  Deuter VX3 Navy Midnight – rugzak
  In de kijker: Deuter Futura Pro 36 wandelrugzak (dames 34SL)
  Deuter Futura Pro 36 rugzak
  Deuter Aircontact Pro
  Deuter Aircontact Pro rugzak, voor backpackers en trektochten
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Deuter ACT Lite 45+10 SL rugzak

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelTecnica
  Volgend artikelIcebreaker