Deuter

Het Duitse rugzakkenmerk Deuter geniet internationaal faam voor zijn kwalitatieve rugzakken, slaapzakken en kinderdraagzakken. Het merk bestaat al sinds 1898 en levert al sinds 1928 materiaal voor expedities en beklimmingen, waaronder de eerste overwinning van de noordwand van de Eiger. Hun ventilerende rugpanden werden reeds begin jaren 80 geïntroduceerd.

Deuter Futura Pro 36 wandelrugzak en 34SL voor dames

Het verhaal van Deuter begint in 1898. Hans Deuter richt de ‘Mechanische Segeltuch- und Leinenweberei’ oprichtte in Augsburg-Oberhausen. Al snel levert het bedrijf alle posttassen en -zakken voor de ‘königlich bayerischen Post’. Rond 1910 produceert Deuter in steeds grotere aantallen producten voor het leger: ransels, rugzakken, magazijn- en staltenten en zelfs zadeltassen voor de paarden. Na de Eerste Wereldoorlog breidt Hans de bedrijfsactiviteiten uit met de onderdelen koffers en lederwaren. Voor het eerst staan tenthallen van Deuter op het Oktoberfest.

Een hart voor expedities

1928 was de start van een belangrijke traditie. Het leveren van Deuter-materiaal voor expedities. Tijdens de Pamir-expeditie van de hooggebergte-onderzoeker Willi Rickmer gaan rugzakken, draagtassen, dekzeilen en tenten mee. In 1934 vindt de Nanga Parbat-expeditie plaats en in 1938 beklom Anderl Heckmar voor het eerste de Eiger-noordwand, uitgerust met een rugzak van Deuter. Zo verzorgt Deuter tot eind jaren de uitrusting van vrijwel alle grote Duitse expedities.

Innovatie troef

Vanaf de gouden jaren 50 gaat het familiebedrijf verder als een naamloze vennootschap. Tien jaar later Deuter introduceert de eerste serie nylon rugzakken op de markt. Weldra zal dit het meest gebruikte rugzakmateriaal worden. In 1984 innoveert Deuter opnieuw met Deuter Aircomfort. Dit draagsysteem met een rugpand van netstof is volkomen nieuw in zijn soort en zorgt voor een revolutie op de wereldwijde rugzakmarkt. Idem dito voor de eerste fietsrugzak in 1990. Een paar jaar later breidt Deuter het gamma verder uit met slaapzakken (1995). Ook de innovaties in rugzakken gaat ondertussen onverminderd door, met de het verder ontwikkelde mesh-rugsysteen Aircomfort Futura in, de AC Lite Serie, de EL-pasvorm, speciale kinderrugzakken, fietsrugzakken, de Gravity Series voor bergbeklimmers, de Varifit-schuifinstelling voor een snelle aanpassing van de ruglengte enzovoort.

Duurzaamheid, daad bij woord

Sinds 2008 is Deuter Bluesign-systeempartner. Bluesign is ‘s werelds strengste norm voor de bescherming van het milieu, industriële veiligheid en bescherming van de consument. In 2011 treedt Deuter toe tot de Fair Wear Foundation (FWF). Als lid van dit onafhankelijke initiatief, dat werkt aan de hoge arbeids- en sociale normen, controleert het systematisch de arbeidsomstandigheden bij productiepartners in Azië en in het hoofdkantoor in Gersthofen.

Producten

Deuter Aircontact 50 + 10 SL – trekkingrugzak
Deuter Exosphere -6C – slaapzak
Deuter Aircontact – rugzak
Deuter Kid Comfort Active SL – kinderdrager
Voettocht naar Compostella, mét de gewonnen Deuter rugzak van Far Out
Deuter VX3 Navy Midnight – rugzak
In de kijker: Deuter Futura Pro 36 wandelrugzak (dames 34SL)
Deuter Futura Pro 36 rugzak
Deuter Aircontact Pro
Deuter Aircontact Pro rugzak, voor backpackers en trektochten
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
Deuter ACT Lite 45+10 SL rugzak

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Vorig artikelTecnica
Volgend artikelIcebreaker