ECOlunchbox

Elke ECOlunchbox brooddoos, lunchbox of snackcontainer is gemaakt van 100% plastic-, gif- en kleurstofvrij materiaal. Het resultaat zijn eenvoudige back-to-basics producten die er toch stijlvol uitzien en vooral rekening houden met het milieu.

 

ECOlunchbox brooddoos

De oprichtster van ECOlunchbox is journaliste Sandra Ann Harris. Haar idee ontstond toen ze voor de zoveelste keer de lunch stond in te pakken van haar gezin. Ze zocht een tijd naar een veilige en duurzame brooddtrommel, maar kon niets vinden. Daarom besloot ze er zelf maar een te ontwerpen.

Geen plastic

Haar achtergrond als journaliste gaf haar de nodige tools om haar onderzoek en zoektocht naar een alternatief grondig aan te pakken. Plastic viel voor Sandra al heel snel af. Ze vond nergens bewijs dat plastic veilig is en bovendien is de afvalberg gevuld met plastic. “Als we nu al eens starten met plasticvrij te lunchen”, bedacht Sandra. En zo werd ECOlunchbox geboren.

Idee en filosofie

De meeste mensen gebruiken plastic om hun lunch in te verpakken. De filosofie van ECOlunchbox draait om de vraag of het nodig is om elke dag zoveel plastic te gebruiken, terwijl er zoveel natuurlijke alternatieven zijn. Ook glas, staal, katoen en bamboe zijn natuurlijke materialen die al generaties lang de basis zijn voor het produceren van kleding en voorwerpen.

Gefocust op groei

Wie en waarom iemand ene ECOlunchbox brooddoos koopt – om de groene gedachte, het praktische aspect, de looks… – maakt Sandra naar eigen zeggen niet zo uit. Feit is dat alle kleine beetjes helpen, ook om mensen hun bewustzijn te verbreden. Sinds de oprichting van ECOlunchbox in 2009 is het merk enorm gegroeid. Vandaag zijn er al miljoenen plastic lunchboxen verruild voor producten van ECOlunchbox.

Verschillende productlijnen

ECOlunchbox heeft verschillende producten om voedsel in te bewaren. ECOlunchbox brooddozen, bentoboxen, snackcontainers et belangrijke van deze producten is dat ze plastic-, vinyl-, PVC-, BPA- en loodvrij zijn. Hierdoor zijn ze gezond voor zowel mens als planeet.

Goed voor milieu én portemonnee

Nog een weetje om af te sluiten: door ecovriendelijke producten voor de lunch te gebruiken –zoals een ECOlunchox brooddoos, snackcontainers, herbruikbare drinkbussen en echt bestek, in plaats van plastic bestek, bespaar je voor een gezin ongeveer 450 euro per jaar en duizenden stuks afval.

Producten

Eco Lunchbox Bento Wet Box – lunchbox
Eco Lunchbox Solo Rectangle en 3-in-1 lunchbox
Eco Lunchbox Three-in-One
Eco Lunchbox 3-in-1

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.