Eider

The Eider is een eend die bij vogelaars vooral gekend is omwille van een speciaal trekje: z’n mooiste veren gebruikt hij om z’n nest af te dekken en zo de eieren warm te houden. Aardig als wist-je-datje, maar wij kennen Eider natuurlijk vooral als het kledingmerk dat Georges Ducruet in 1962 op de markt bracht.

Outdoormerk Eider

Tot 1962 werkte Ducruet als kledingmaker en vulde hij zijn winterse vakantiedagen met skipartijtjes in de Franse Alpen. Maar op een dag kwam hij op het idee om een warme jas te maken waarmee je zo de skipiste op kunt. Een knap idee en Eider was geboren. Het kledingmerk dat aan het brein van een kledingmaker uit Annecy ontsproot kende een gestage opmars in de jaren zestig en zeventig. De prototypes van de nieuwe kledingstukken worden nog steeds in Annecy geproduceerd, maar ze worden nu wel verdeeld in 26 landen en vier continenten.

Eider en de atleten

Het kleine kledingmerk is een wereldspeler geworden. En wel een die zich maar wat graag inzet voor atleten allerhande. Mike Horn die de Noordpool bedwingt in de winter? Met de hulp van Eider. Jean Troillet die meermaals van 8000 meter en meer afdaalt? Met de hulp van Eider. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de nieuwe parel aan de atletenkroon van het merk: niemand minder dan de legendarische Lionel Daudet.

Daudet is een freeclimber en allround atleet die niet bang is van een op het eerste gezicht onmogelijke uitdaging meer of minder. Zijn bijnaam is niet voor niets ‘de ontdekker van verticale horizonten’. Wereldfaam werd zijn deel toen hij in 2012 – je raadt het al, met de hulp van Eider – zijn eigen Ronde van Frankrijk … klom. Hij tastte de grenzen van Frankrijk letterlijk en figuurlijk af door in 465 dagen tijd, meer dan duizend bergtoppen te bedwingen en de 5000 km lange grenslijn van onze zuiderburen te overwinnen.

Of om het met de woorden van de klimmer-filosoof zelf te zeggen: “Grenzen zijn fictieve lijnen – ook al vind je ze dan terug op kaarten en in handboeken – die je best wel kunt bedwingen en overwinnen”. Iets zegt ons dat ze er bij het grensverleggend mooie Eider exact zo over denken.

Producten

Eider Flex Mid PT W – wandelshort
Eider Sloane Parka W Kaki – parka
Eider Twin Peaks Hoodie W – outdoorjas
Eider Flex Cap Rose pet
Eider Bright Net Jacket
Eider Bright Jacket 2.0 outdoorjas
Eider short Spry
Win een avonturenweekend in Annecy met Eider

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren