Haglöfs

  Haglöfs buitensportmateriaal
  Haglöfs buitensportmateriaal

  Haglöfs

  Wie graag actief buiten is, moet zeker eens door het gamma Haglöfs buitensportmateriaal snuisteren. Dit Scandinavische merk heeft vanalles: kledij van top tot teen, schoenen, slapzakken, rugzakken…. Het assortiment springt eruit dankzij zijn functioneel ontwerp, zeer technische materialen, geavanceerde constructies, de hoge gebruiksvriendelijkheid, uitstekende pasvorm en een lange levensduur.

   

  Het succesverhaal van Haglöfs start in 1914 in het prachtige plaatsje Torsäng, in Zweden, waar nog steeds de cabin staat waar Wiktor (Victor) Haglöf zijn eerste producten ontwikkelde om ballast makkelijker te dragen. Zo maakte hij een serie rugzakken die hij vervolgens per fiets verkocht aan lokale boswachters, boeren en landarbeiders. Zijn uitvinding bleek een schot in de roos. Nog gen vijf jaar later was Wiktors bedrijfje (buurvrouw Maria hielp ondertussen mee als stikster) zo gegroeid dat de schuur op de boerderij uit zijn voegen barstte. Haglöf verhuisde naar een werkplaats in Dalstugan en nam meerdere naaisters in dienst.

  Haglöfs buitensportmateriaal voor avonturiers

  Dat de zoons van Wiktor dezelfde ondernemersgeest hadden geërfd, was snel duidelijk. In 1945 reisde zoon Hans naar Frankrijk, waar hij inspiratie opdeed voor een nieuw type driehoekig metalen rugzakframe, dat hij bij thuiskomst toepaste in de nieuwe Trapper-serie. Trekkers, avonturiers én de scouts waren er dol op. Hierdoor begon Haglöfs ook meer en meer te focussen op materiaal voor de buitensporters avant la lettre en werd er een basis gelegd voor de samenwerking met (semi)professionals uit verschillende disciplines die Haglöfs buitensportmateriaal testen en vanuit hun persoonlijke ervaringen een bijdrage leveren aan verdere productontwikkeling.

  Dezelfde kernwaarden

  In de nu meer dan 100 jaar dat Haglöfs bestaat, is het merk uitgegroeid tot een zeer bekende speler in de outdoorwereld, met een zeer breed assortiment Haglöfs buitensportmateriaal. Geen familiebedrijf meer, in 1975 verkochten Wiktors zonen Hans en Rolf het bedrijf aan een Zweedse investeringsgroep en 2010 nam Asics Corporation het merk over, maar wel een ondernemingen die nog steeds dezelfde kernwaarden hoog in het vaandel draagt: op een duurzame en verantwoorde manier hoogstaande innovatieve producten ontwerpen voor actieve buitensporters.

  Funcionaliteit voorop

  De basis van zowat alle Haglöfs-producten is functionaliteit. De kleding, schoenen, rugzakken en slaapzakken moeten voldoen aan de extreme en veeleisende eisen die het buiten actief zijn aan het design en de gebruikte materialen stelt. Dat Haglöfs hier oog voor heeft en 100% rekening mee houdt, is terug te zien in de details: de laagjes, de naden, de gebruikte materialen, gevoerde schoenen, recht door zee-ontwerpen, het lichte gewicht, functionele details… Haglöfs is gemaakt voor outdooractiviteiten en ontspanning buiten.

  Producten

  Haglöfs L.I.M Mimic Hood – outdoorjas
  Haglöfs L.I.M Mid Proof Eco Women – halfhoge wandelschoen
  Haglöfs L.I.M Barrier Jacket – outdoorjas
  Haglöfs L.I.M Jacket – outdoorjas
  Haglofs Explore GT Surround – wandelschoenen
  Haglofs Kisel Small – tasje
  Haglöfs over de Leftover Slaapzak, een slaapzak van restmateriaal
  Haglöfs L.I.M. Essens – outdoorjas
  Het ABC van de Scandinavische outdoormerken
  Win Win Win: Haglöfs Lava 50 duffeltas
  Haglofs Torsang Parka Men/Women – Trekking
  Haglofs Essens Mimic Jacket – outdoorjas
  Haglöfs Spira 25 rugzak
  Win win win! Een Haglöfs Lava 90 duffel expeditietas
  Haglöfs Mistral GT
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Haglöfs Tourus Jacket

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  DELEN
  Vorig artikelGore
  Volgend artikelJack Wolfskin