Icebreaker

  Icebreaker BRAND-2017-WOOLSHED-AND-DOG-CAMILLA-RUTHERFORD

  Icebreaker

  De doelstelling van de grondlegger van Icebreaker, Jeremy Moon, was vanaf het prille begin ‘een natuurlijk alternatief voor kunstvezels lanceren in de buitensportwereld’ en ‘open en eerlijk communiceren over herkomst, van schaap tot shirt’.

  Jeremy startte Icebreaker in 1994, op zijn 24ste, door zich drie maanden in zijn slaapkamer op te sluiten en te dromen over de mogelijkheden. Zijn idee was om in de buitensportwereld een natuurlijk alternatief voor kunstvezels te lanceren. Het bestaande gedragspatroon bestond toen al ruim tien jaar uit het dragen van polyester of polypropylene.

  Icebreaker Merinoswol

  Vanaf het prille begin koos Jeremy Moon voor één soort wol: merinoswol, en alleen de beste kwaliteit, afkomstig uit de Nieuw-Zeelandse Zuidelijke Alpen. Als enige in de industrie gaat Icebreaker langetermijncontracten aan, rechtstreeks met de boeren. De wol voldoet aan de strengste kwaliteitseisen wat betreft de lengte van de vezel, de vezeldiameter (die een indicator is voor de zachtheid), de treksterkte, kleur en puurheid.

  Succesvol businessplan

  Zijn businessplan heeft zijn vruchten afgeworpen: vandaag staat Icebreaker niet alleen bekend als kwaliteitsmerk voor basis- en tussenlagen van merinoswol, maar liggen de zachte warmhouders ook in duizenden winkels in bijna 30 landen.

  Transparantie en traceerbaarheid

  Tot op vandaag is het merk betrokken bij elke stap in de keten. Transparantie en traceerbaarheid draagt Icebreaker namelijk hoog in het vaandel. Het bewijs daarvan levert het Icebreaker transparantierapport, dat werkelijk elke stap die Icebreaker zet onder het vergrootglas houdt. Een verademing in tijden waar openheid soms ver te zoeken is.

  De voordelen van merinos

  De voordelen van merinoswol zijn ondertussen welbekend: het is een comfortabel natuurproduct met fantastische temperatuurregulerende eigenschappen en een dito ademend vermogen, dat je ook beschermt tegen uv-stralen (UPF25 en hoger) en vlamwerend is. De vezel is kreukherstellend en van nature geurwerend, doordat de vezelstructuur zich bindt aan bacteriën of andere micro-organismen. Aangezien het ene natuurproduct is, is het ook nog eens recycleerbaar en biologisch afbreekbaar.

  Producten

  Icebreaker Tech-Lite Short Sleeve – outdoor T-shirt
  Icebreaker Cool-Lite Solace Short Sleeve V – outdoor T-shirt
  Icebreaker 250 Vertex LS Half Zip – basislaag
  Icebreaker transparantierapport: het verhaal achter de wol
  Icebreaker Sphere SS Crewe Linescape Island T-Shirt

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Shop Lokaal

  DELEN
  Vorig artikelDeuter
  Volgend artikelSchoeffel