Katadyn

Van water drinkwater maken, dat is wat Katadyn waterzuivering doet. Katadyn ontwikkelt dan ook al meer dan 80 jaar systemen voor waterzuivering. Van zuiveringsinstallaties voor de marine, militaire instanties en internationale hulporganisaties tot eersteklas draagbare waterfilters, ontzilters en ontsmettingsmiddelen voor tijdens wandelingen, kampeer- en trektochten.

 

Katadyn waterzuivering

Katadyn is een Zwitserse fabrikant die als eerste waterzuiveringsproducten begon te produceren voor de consument. Katadyn waterzuivering is vooral gekend onder de vorm van keramische waterfilters en vanwege de conserveringstabletten die onder het merk Micropur op de markt worden gebracht.

De nummer één in waterzuivering

In afgelopen jaren heeft Katadyn haar positie verstevigd met overnames van merken als onder andere Pür, Drinkwell, Certisil en Ex-tream. Naast de consumentenmarkt belevert Katadyn ook organisaties als Het Rode Kruis, Artzen zonder grenzen, WHO, UNICF, NATO, FBI, vele vliegtuigmaatschappijen en diverse legers. Katadyn is de nummer een als het gaat om individuele filtersystemen en -producten, met een marktaandeel van meer dan 50%. Ook de merken Trek’n Eat en Optimus maken deel uit van de Katadyn-groep.

Waarom Katadyn waterzuivering

 • De porie-grootte van alle keramische Katadyn filters heeft als enige in de markt een standaard poriegrootte van 0,2 micron (0,0002 mm). Daarmee worden dus alle protozoa, bacteriën en niet ‘vrije virussen’ gefilterd
 • Alle keramiekfilters van Katadyn zijn zilvergeïmpregneerd. Dat voorkomt dat in het natte binnenwerk van de filter, alsnog bacteriegroei ontstaat.
 • Kleine uitvoerslangetjes / tuitjes. In langere slangetjes gaan juist bacteriën groeien, zodat het net gefilterde water bij de uitgang weer besmet wordt. Dat is niet de bedoeling. Daarom heeft Katadyn gekozen voor kleine outlets. De slangetjes die Katadyn gebruikt zijn gemaakt van siliconen en kunnen makkelijk uitgekookt worden, waardoor ze weer bacterievrij zijn
 • Lange levensduur. De Keramische elementen in een Katadyn filter staan bekend om de hoge duurzaamheid en gaan dus erg lang mee. Zelfs de Mini filter is goed voor zo’n 7.000 liter. Je investering zal dus meerdere vakanties meegaan en je hoeft dus geen extra reservefilters mee op reis te nemen
 • De filters van Katadyn zijn eenvoudig schoon te maken. Ook onderweg. Bovendien kan je gemakkelijk zien (meten) wanneer het filterelement vervangen moet worden
 • Prijs per liter water. Doordat de filters jarenlang meegaan bedragen de kosten per liter gemiddeld minder dan twee eurocent (!). Bij een Pocket filter, die minimaal goed is voor 40.000 liter ligt dit zelfs nog lager
 • Reserve-onderdelen, zoals reserve filters en ook rubberen ringetjes, zijn goed verkrijgbaar
 • De MyBottle van Katadyn elimineert virussen, protozoa en bacteriën zonder gebruik te maken van chemicaliën. Een hele makkelijke totaaloplossing voor onderweg!

Het kiezen van een waterfilter

Katadyn heeft diverse filters. Hoewel prijs, gewicht en afmetingen niet onbelangrijk zijn, adviseren wij om in eerste instantie vooral rekening te houden met de twee belangrijkste factoren:

 1. Hoe lang ga je weg c.q. hoeveel water ga je filteren?
  Gemakshalve hanteert Katadyn een drietal categorieën:
  a. Dagtrips & Weekends. Een Minifilter of een Katadyn MyBottle zou dan afdoende kunnen zijn. Aan de andere kant betekent dit dus ook dat je om moeilijkheden gaat vragen als je met een Mini een paar weken naar de tropen gaat. De filter is daar niet voor gemaakt.
  b. Korte reizen. Met een Hiker kun je de klus klaren.
  c. Lange reizen, expedities. Mogelijk dat je de filter dan frequent nodig zal hebben. Speel dan op safe en ga voor de Pocket.
 2. Hoe troebel is het water waar je naar toegaat?
  Troebel water betekent immers dat je het filter vaker moet schoonmaken dan bij normaal gebruik en het aantal liters dat je uiteindelijk met de filter kan doen, significant daalt. Bovenstaande indeling kan dan niet meer van toepassing zijn en het is dan beter een categorie hoger te gaan zitten. Andersom: ga je bijvoorbeeld voor langere tijd weg en gebruik je je filter alleen om helder kraanwater in Hotels drinkbaar te maken, dan is een MyBottle of Mini filter al genoeg.

Tot slot kun je nog rekening houden met criteria als gewicht, afmeting en prijs per liter. Ter overpeinzing: een filter dat in aanschaf duurder is, maar vele malen langer meegaat dan een goedkoper filter kan dus per liter omgerekend een stuk voordeliger zijn.

www.katadyn.com
we-are-elements.eu (voor België)
www.robijns.nl (voor Nederland)

Katadyn logo

Producten

Katadyn Befree 1L – waterfilter
Katadyn Vario Filter – waterfilter
Katadyn BeFree Gravity 10 L – waterfilter
Katadyn Pocket – waterzuivering
Katadyn Steripen Ultra light – waterzuivering
Katadyn Gravity BeFree 3Liter – water purification
Katadyn Befree 1L – waterfilter
Katadyn Vario water
Katadyn BeFree Water Filtration System
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de leukste outdoorgadgets en hebbedingen
Katadyn BeFree waterfiltratiesysteem
Katadyn Pocket waterfilter

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.