Lafuma

  Lafuma outdooruitrusting
  Lafuma outdooruitrusting

  Lafuma

  Lafuma outdooruitrusting is gemaakt voor alpinisten, wandelaars, kampeerders en reizigers. Vandaag biedt de outdoorspecialist een uitgebreid gamma producten specifiek ontwikkeld voor avontuurlijke activiteiten, maar die ook in het dagelijkse leven goed van pas komen, gaande van buitensport- en outdoorkledij, schoenen voor in de bergen en outdoor, over rugzakken en slaapzakken tot allerlei outdooraccessoires.

   

  De roots van Lafuma outdooruitrusting gaan terug naar 1930, toen de broers Victor, Alfred en Gabriel Lafuma begonnen met de productie van tassen en rugzakken. Zes jaar later werden de door de werkgever betaalde vakantiedagen geïntroduceerd. Hierdoor nam ‘op vakantie gaan’ een hoge vlucht. Nog lang niet iedereen had hiervoor een auto ter beschikking, maar die rugzakken van Lafuma… die passen prima op de rug en maken het makkelijker om met de fiets, moto of de trein te reizen.

  Lafuma outdooruitrusting kwalitatief hoogstaand

  Datzelfde jaar werd ook een van Lafuma’s eerste rugzakken, de tyrolien bag’ gebruikt voor een Franse expeditie in de Himalaya. Dit soort expedities (er volgen er nog meer, vele alpinisten maken al vanaf de beginjaren graag gebruik van Lafuma rugzakken) in combinatie met het vertrouwen dat Lafuma geniet van het Franse leger (in 1940 maakte het merk 12 000 rugzakken en tassen voor hen), vestigde de aandacht op de duurzaamheid en kwaliteit van Lafuma outdooruitrusting en de door Lafuma gebruikte materalen.

  Kampeerlijn ziet het daglicht

  Lafuma zag al snel dat er nood was aan allerlei uitrusting voor niet alleen alpinisten, maar vooral ook voor de nieuwe generatie vakantiegangers, kampeerders, reizigers en natuurliefhebbers. En dus besloot het merk zijn aanbod uit te breiden. In 1954 ziet de eerste kampeerlijn van Lafuma het daglicht, met stoelen, tafels en later een relaxstoel en de beroemde opvouwbare kampeerstoeltjes.

  Outdoorkledij en later schoenen gelanceerd

  De eerste collecties outdoorkleding dateren van 1993. Net als Millet kende ook Lafuma zijn grootste succes met een technische jas in Gore-Tex. Het eerste model verkocht maar liefst 200 000 exemplaren. De twee grote Franse merken ontmoetten elkaar in 1995 en vallen nu samen onder de Lafuma Group. Nog eens vijf jaar later zet Lafuma ook zijn eerste stappen in de schoenenmarkt met zijn eerste generatie trekkingschoenen. En in 2004 stort Lafuma zich vol overtuiging en met succes op de trailrunmarkt. De essentie van het merk Lafuma is alo die tijd hetzelfde gebleven: kwalitatief hoogwaardige outdooruitrusting aanbieden voor iedereen.

  Deccenia lang groen

  Lafuma zet zich al decennia in om haar impact op het milieu te verminderen onder andere door te kiezen voor de met de meest milieuvriendelijke materialen en middelen en let een eco-design range. Om de milieucriteria vast te leggen, creëerde Lafuma het ecoconcept Pure Leaf. Lafuma outdooruitrusting die dit label draagt, is uit ecologische materialen vervaardigd en door Lafuma geproduceerd in fabrieken die slagen voor de strenge audits op vlak van sociale en ecologische voorwaarden. Bovendien worden er geen vliegtuigvluchten ingezet voor het transport voor de Pure Leaf-producten.

  Producten

  Lafuma Iguazu Ltd Vest – mouwloze fleece
  Lafuma Access Clim M Blue – hikingschoen
  Lafuma Air Shield W – insectenwerend T-shirt met lange mouwen
  WIN deze LAFUMA rugzak L’Original of Altiplano wandelstokken!
  Lafuma Nunavut – slaapzak
  Lafuma Granite Chief – wandelschoenen
  Lafuma Acces 50+10 – trekkingrugzak
  Lafuma Active 10 – slaapzak
  In de kijker: de knowhow van Lafuma
  Lafuma Track 3-in-1 loft outdoorjas – trekking
  Lafuma Chill 28 rugzak
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Lafuma Active 0° 3-in-1 slaapzak
  Lafuma Active 0° 3-in-1 slaapzak
  Lafuma Access 30 Ventilight

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelKlean Kanteen
  Volgend artikelLeatherman