Leatherman

  Leatherman multitools
  Leatherman multitools

  Leatherman

  Wie kent ze niet, de Leatherman multitools en messen? In de ruim 30 jaar sinds oprichting maakte Leatherman meer dan 70 miljoen multitools, pockettools, messen en outdooraccessoires die nu wereldwijd worden verkocht.

   

  Eigenlijk begint de geschiedenis van Leatherman niet bij een tool, maar bij een auto. Een kapotte auto… In 1975 maakte de jonge ingenieur Tim Leatherman namelijk samen met zijn echtgenote een trip door Europe. Ze deden dit in een kleine Fiat die onderweg allerlei gebreken begon te vertonen. Tot ze op een gegeven écht in panne vielen. Met alleen zijn zakmes kreeg Tim zijn oude Fiat van 300 dollar niet aan de praat. Zo ontstond zijn idee om een handige multitool te ontwerpen, waar je een hele reeks taken mee kan vervullen en problemen onderweg makkelijker oplost.

  De eerste Leatherman multitools gepatenteerd

  Eenmaal terug in de VS sloot Tim zich samen met zijn studievriend Steve Berliner op in de garage, waar de twee werken aan een ‘pocket survival tool’, alias de PST. Voortdurende verbeteringen aan deze knijptang met diverse geïntegreerde functies, zoals een mes, zaag, schaar, tal van schroevendraaiers, etc., hebben van Leatherman multitools een onmisbaar item gemaakt voor op reis en onderweg. Niet zonder slag of stoot weliswaar, want Tim en Steve timmerden in bijna 10 jaar aan de weg voor hun PST multitool in een catalogus voor vakantiematerialen wordt opgenomen.

  Instant succes

  De PST was een instant succes, want in plaats van de verwachte doelstellingen om het eerste jaar 4000 stuks te verkopen, werden het er in één klap 30 000. In 1993 wordt zelfs de kaap van een miljoen stuks in een jaar gehaald. Het gamma werd in de loop der jaren uitgebreid met diverse varianten, voor verschillende groepen gebruikers: doe-het-zelvers, buitensporters, professionals, militairen, hulp- en ordediensten, securitymedewerkers en… TV-helden zoals MacGyver, Keanu Reeves en Dennis Hopper.

  25 jaar garantie

  Alle Leatherman multitools worden geproduceerd in de fabriek in Portland, steeds met passie en met oog voor detail. De hoogstaande kwaliteit staat immers voorop. Leatherman hanteert dan ook buitengewoon strenge normen en biedt 25 jaar fabrieksgarantie op materiaal- en fabricagefouten (uiteraard niet voor gebruiksschade of het na verloop van tijd botter worden van het mes, dat moet je gewoon (laten) slijpen. Mits je er goed zorg voor draagt, is een Leatherman dus een aankoop voor het leven.

  Producten

  Leatherman Free – multitool
  Leatherman Free T4 – multitool
  Leatherman Charge+ Forrest Camo – multitool
  Leatherman Juice C2 multitool – zakmes
  WIN een ideaal (Vaderdag)cadeau: de Leatherman Signal multitool
  In de kijker: multitool Leatherman Signal, voor buitenavonturiers
  35 jaar Leatherman gevierd met Leatherman Limited Edition PST
  Leatherman Skeletool KBx zakmes
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de leukste outdoorgadgets en hebbedingen
  Leatherman Signal multitool
  Leatherman Tread armband

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Shop Lokaal

  DELEN
  Vorig artikelLafuma
  Volgend artikelLeki