Leki

Leki is een onderneming met een wereldwijd gevestigde reputatie op het gebied van Leki stokken voor skiën en wandelen, en is ondertussen ook thuis in poles voor andere outdooractiviteiten zoals trailrunnen, hiken, nordic walking, ski roller of wintertouren. Ook handschoenen en vouwstoelen heeft Leki tegenwoordig in het gamma.

 

Leki stokken

De familie Lenhart was al in 1948 druk met het bewerken van materialen als plastic en metaal. Vader Karl maakte succesvol lichtgewicht modellen voor vrienden en als was er zoveel vraag naar zijn product dat hij er in 1954 een fulltime business van maakte. Toch duurde het nog tot 1970 vooraleer de eerst skistokken onder het merknaam Leki werden geïntroduceerd. De revolutionaire ontwikkeling van een soepel functionerend in lengte verstelbaar systeem, leidde tot de eerste verstelbare Leki stokken in 1974.

Innovaties en patenten op Leki stokken

In 1984 nam Klaus Lenhart, Karls zoon, de fakkel over. In de jaren dat hij aan het roer stond (Klaus kwam in 2012 om tijdens een duovlucht in zijn eigen vliegtuigje – hij was niet alleen een getalenteerd raceskiër, maar ook een fervente vliegenier – boven het Zwarte Woud in Duitsland), werd Klaus bewonderd al een begeesterd mentor, die een persoonlijke stempel zetten op het bedrijf. Onder zijn leiding zagen vele innovaties het daglicht en werden er ook honderden belangrijke patenten vastgelegd.

Wereldwijde reputatie

Op dit moment is Leki een onderneming met een wereldwijde reputatie op het gebied van Leki stokken voor een scala aan buitenactiviteiten. Dit is mogelijk gemaakt door duurzame ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie. Daarnaast hebben de intensieve betrokkenheid en een permanente uitwisseling van ervaringen met professionele atleten en opinieleiders, en een nauwe samenwerking met dealers en leveranciers een grote bijdrage geleverd aan de roem en glorie van Leki.

Fabriek in Tsjechië

De fabriek van Leki staat sinds 2000 net over de Duitse grens in het Tsjechische Tachau, op een voormalig militair terrein De keuze voor Tsjechië was in die tijd een logische: Karls vader en Klaus’ opa kwam er vandaan. De stokken worden geproduceerd volgens zeer moderne en ecologische processen. De productontwikkeling gebeurt nog steeds in Duitsland, maar ook in de VS is Leki erg groot.

Producten

Leki Khumbu Lite black/red/white – trekkingpole
Leki Micro Trail Pro – trekkinpole
Leki Micro Vario Carbon – wandelstokken
Leki Micro Vario Carbon Lady – wandelstokken
Leki Micro Trail Pro  – trailrunstokken
Wandelstokken kopen? Enkele zaken waarop je moet letten
Leki Trail AntiShock stokken
Leki Micro RCM
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de leukste outdoorgadgets en hebbedingen
Leki Micro Vario Carbon AS wandelstokken
Leki Chiller kampeerstoeltje

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal

DELEN
Vorig artikelLeatherman
Volgend artikelLight My Fire