LifeStraw

  LifeStraw

  Het tackelen van wereldproblemen zit bij LifeStraw in het DNA. In 1994 begon LifeStraw met het maken van een waterfilter om de larven van Guinea-wormen uit water te filteren. Guinea-wormen zijn nare, parasitaire wormen die een nare aandoening kunnen veroorzaken, genaamd dracunculiasis.

  Anyway, de filter bleek een succes. Zo’n groot succes zelfs dat de Guinea-worm sinds een jaar of tien praktisch uitgestorven is. In de jaren 80 telde men nog 3,5 miljoen ziektegevallen, nu hooguit enkele tientallen.

  Uit die eerste Guinea-wormfilter ontstond in 2005 de LifeStraw, een handige persoonlijke waterfilter die je overal en altijd kan meenemen. Dit is nog steeds het vlaggenschipproduct van LifeStraw, maar ondertussen is het gamma wel fors uitgebreid.

   

  Een waterfilter voor elk avontuur

  Ondertussen is de waterfiltertechnlogie van LifeStraw verfijnd en verbeterd, en er komen steeds meer en effectievere waterfilters bij.Uiteraard is niet elk avontuur hetzelfde. Daarom maakt LifeStraw verschillende oplossingen. Of je nu een citytrip maakt in Verweggistan en het kraantjeswater niet kunt vertrouwen, met de hele familie gaat kamperen in de bergen, of eropuit trekt met vrienden in de Ardennen en je waterfles gewoon onderweg in de natuur wil bijvullen. Voor alles is er wel een draagbaar en innovatief waterfilterproduct.

  IJzersterk commitment

  LifeStraw maakt ook een keiharde commitment, namelijk dat ze voor elke verkochte LifeStraw een schoolkind in een ontwikkelingsland helpen aan schoon drinkwater voor een heel jaar! Zo wordt schoon drinkwater langzaam, maar zeker voor iedereen een realiteit.

  Producten

  Lifestraw Peak Series Personal Straw – waterfilter
  Lifestraw Peak Series Collapsible Squeeze Bottle – waterfilter
  De toolkit van een vanlifer
  Lifestraw Go – waterfilter

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  DELEN
  Vorig artikelBioLite
  Volgend artikelAltra