Light My Fire

Light My Fire outdoorproducten zijn uniek, eenvoudig en kwalitatief hoogstaand. Ze vallen op door hun apart design, kleur en functionaliteit. Aantrekkelijk om zowel te gebruiken in het dagelijks leven als in de natuur. Iconisch en overbekend is de vuurstick FireSteel waar het allemaal mee begon en de Spork (lepel, vork en mes in één), maar het merk heeft veel meer leuke hebbedingen.

 

Light My Fire outdoorproducten

Zoals de naam al doet vermoeden begon het voor Light My Fire allemaal met een vuurstick om makkelijk en snel vuur te maken in eender welke weersomstandigheden. Deze vuurstick, beter bekend als FireSteel, zit nog steeds in de collectie Light My Fire outdoorproducten.

En toen… was er vuur

We schrijven 1995. De oprichter en uitvinder van vele Light My Fire outdoorproducten, de Zweed Michael Odqvist, botste als bij toeval op een eeuwenoud geheim: Mayasticks. Deze harsachtige aanmaakhoutjess waren niet alleen supermakkelijk en betrouwbaar om vuur mee te maken, de sticks waren ook compleet natuurlijk en gemaakt van afval, namelijk van de achtergebleven boomstronken van naaldbomen in Guatemala. Michael startte fair trade productie op grotere schaal en hielp zo 400 afstammelingen van de Maya-indianen. Doordat ze meer geld verdienden, konden ze hun kinderen naar school sturen.

De basis van succes

Een jaar later introduceerde Michael zijn vuursticks in Zweden. De timing was echter niet ideaal. Niemand begreep zijn product echt en hij had niet echt het geld om zijn product goed in de markt te zetten. Maar de volharder wint! In 1996 werd de magnesium vuurstick ontwikkelt en gebruikt door het Zweedse leger. Alles viel op zijn plaats. Niet alleen was de Zweedse FireSteel een fantastische vinding, hij paste ook perfect bij de TinderSticks. Met beide producten samen kan je namelijk op gelijk welke hoogte en in gelijk welke omstandigheden zo een vuurtje maken.

Speelse en kleurrijke Light My Fire outdoorproducten

Waar de Light My Fire outdoorproducten van vandaag mee in de kijker lopen, is ongetwijfeld hun unieke vormgeving en de vele speelse kleuren. Michael had snel door dat er veel meer potentie zat in dit outdoorsegment. De meeste outdoorproducten zijn ook saai groen, bruin of zwart. Met behulp van goeroes in hun domein als Claes Andréasson (Absolute Vodka) en Steve Strid ontpopte Light My Fire tot een brand. In die periode nam ook Calill Odqvist, de dochter van Michael, het roer over. Zij werkte al vanaf de beginperiode mee. De blikvangers vandaag zijn ongetwijfeld al even bekende als populaire Spork, Pack-up-Cup én de TinderSticks waar het allemaal mee begon.

Producten

Light My Fire Swedish Kåsa – cup
WIN een BUSHCRAFTPAKKET van Trekmates, Light My Fire, Firepot en Sjö&Hav!
Light My Fire Picnic for 4 – picknickset
Light My Fire Swedish FireKnife BIO CocoShell – mes met geïntegreerde Firesteel
Light My Fire Swedish FireSteel BIO Scout – vuurstarter
Light My Fire Mealkit 2.0 – kampeerservies
Het ABC van de Scandinavische outdoormerken
Light My Fire FireKnife mes
Light My Fire Firesteel
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de leukste outdoorgadgets en hebbedingen
Light My Fire Mealkit 2.0
Light My Fire Add-A-Twist

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal