Lowa

  Lowa schoenen
  Lowa schoenen

  Lowa

  Lowa schoenen zijn geesteskindjes van schoenmaker Lorenz Wagner, die zich in de jaren twintig van de vorige eeuw specialiseerde in hoogwaardige wandelschoenen voor bergtochten. Ondertussen is het gamma uitgebreid met onder andere trekking- en allterrainmodellen voor volwassenen en kids. Comfort, kwaliteit en pasvorm staan tot op vandaag voorop.

   

  De geschiedenis van Lowa begint in het Duitse Jetzendorf, bij de schoenmaker van het dorp, Johann Wagner. Hij werd geholpen door zijn zonen Lorenz, Hans en Adolf. Maar uiteindelijk is het LOrenz WAgner die in 1923 het Duitse merk Lowa lanceert voor de productie van bergschoenen (De andere twee broers richten trouwens ook hun eigen merk op: Hanwag en Hochland). De hoge kwaliteit van de met de hand vervaardigd en dubbelgestikte Lowa schoenen geraakt al snel tot ver over de dorpsgrenzen heen bekend. Eind jaren twintig is de eerste uitbreiding van het bedrijf vereist.

  Lowa schoenen onder de vleugels van drie generaties

  In 1953 sterft Lorenz Wagner. Wagners dochter Berti en haar Mann Josef (Sepp) Lederer, en later hun zoon Stefan, nemen de firma over en bouwen het merk verder uit. In de bijna 35 jaar dat zij aan het roer staan, groeit Lowa explosief, mede dankzij enkele baanbrekende innovaties en nieuwigheden, zoals de snelle opkomst van kunststof, het Air-systeem, de geboorte van de trekkingschoen, etc.

  Marktleider in Duitsland en de Benelux

  Vandaag is Lowa marktleider in het outdoorsegment in de Duitstalige landen en de Benelux. Ook vergroot het zijn aandeel in de belangrijkste exportmarkten Noord-Amerika, Azië en Oost-Europa snel. De strategie om 100% van de schoenen te produceren in Duitsland en Europa, en Jetzendorf op de kaart te zetten, blijkt een succesvolle formule. De klanten waarderen de combinatie van traditie en innovatie, en uiteraard de functionaliteit, kwaliteit en pasvorm van Lowa schoenen.

  Innovatie belangrijk

  Innovatie is en blijft natuurlijk belangrijk en dat maakt dat Lowa schoenen net iets meer bieden dan een standaard schoen. Zo zorgt het Lowa klimaatsysteem bij de wandelschoenen er bijvoorbeeld voor dat transpiratievocht via het bovenste gedeelte van de schacht naar buiten wordt getransporteerd. Hierdoor blijven de voeten droog. De schacht van de schoen is aan de binnenkant hoger, dat biedt een betere steun. En in analogie met de natuurlijke stand van het been, is de hiel van de schoen in een hoek van 2 graden gesteld. Zo vertrek je perfect voorbereid op elke wandeltocht.

  Producten

  Outdoormerk Lowa en Stichting Hoge Veluwe slaan handen ineen
  Mountainbiken in eigen achtertuin – met de Deuter Trans Alpine 30
  Lowa fotowedstrijd: maak kans op een masterclass natuurfotografie!
  In de kijker: Lowa allterrain wandelschoen Renegade GTX Mid
  Lowa Lowa Aerox GTX Mid
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste outdoorschoenen
  Deze 2 winnaars gaan met gratis paar Lowa Aerox GTX outdoorschoenen aan de haal!
  Win Lowa Aerox GTX multifunctionele outdoorschoenen!
  Op zoek naar een multifunctionele outdoorschoen? Check de nieuwe Lowa Aerox GTX
  Lowa Aerox GTX lo outdoorschoenen
  Lowa Innox EVO GTX

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Youtube kanaal


  DELEN
  Vorig artikelLoksak
  Volgend artikelMillet