Millet

  Millet outdoormateriaal
  Millet outdoormateriaal

  Millet

  De Franse bergspecialist Millet voorziet outdoorliefhebbers en bergsporters van kop tot teen, van technisch ondergoed, bergsport- en outdoorkledij, tot schoenen, rugzakken, slaapzakken en al het andere Millet outdoormateriaal dat je maar mag nodig hebben voor trekkings, avontuurlijke reizen of bergsporten.

   

  De heer en mevrouw Millet starten hun eigen bedrijfje in 1921. Ze specialiseren zich in tassen en later ook rugzakken. Ook hun twee zonen, Raymond en René Millet, stappen mee in het avontuur. De familienaam werd vooral beroemd in de jaren 30 met de eerste shoppingtas met draagriempjes, wat later resulteerde in een eerste echte outdoor rugzak.

  Toppen scheren met Millet outdoormateriaal

  Tijdens WO II nemen Raymond en René beiden deel aan het verzet. Na de oorlog krijgt René Millet het idee om rugzakken te ontwikkelen, speciaal voor de bergsport. Wanneer op 3 juni 1950 Louis Lachenal and Maurice Herzorg de top van de Annapurna bereiken met Millet outdoormateriaal, maakt het merk een pijlsnelle ontwikkeling door. In 1964 ontwikkelt Millet de allereerste rugzak van nylon, superlicht en waterproof.

  Specifieke outdoorkleding onmisbaar voor bergsporters

  De opeenvolging van geslaagde expedities in de jaren zeventig inspireert Millet om zich ook op outdoorkleding te gaan richten. Zo ontstaat de eerste donsjassen van Millet met een Gore-Tex-membraam. Ondertussen blijven alpinisten de ene mijlpaal na de andere verleggen met Millet outdoormateriaal. Zo bereikt Reinhorld Messner de top van de Everest zonder het gebruik van extra zuurstof en rijgen Millet bergbeklimmers de toppen van de Cervin, Eiger en Jorasses aan hun palmares. Ook in het nieuwe millenium vertouwen vele bergsporters en avonturiers op de ervaring en technische kennis van Millet.

  Uitvalsbasis Chamonix

  Sinds 1995 is Millet onder de vleugels genomen door de Lafuma Group. De uitvalsbasis is nog steeds gelegen in Chamonix, de hotspot voor klimmers en wintersporters, en dat is natuurlijk geen toeval. Want dat betekent ook dat de bergsportspecialist het Mont Blanc-massief in zijn achtertuin heeft en er alle materiaal bij de bron kan testen.

  Producten

  Millet ProLighter 30+10 – rugzak
  Millet Onega Stretch Shorts – outdoorshort
  WIN deze MILLET Baikal-slaapzak of Akan-rugzak
  Millet Syntek -5° REG slaapzak – slaapzak
  Millet Amuri – klimschoen
  Millet LTK Light TS – T-shirt
  Millet Dual Iceland Hoodie – outdoorjas
  Millet Fitz Roy 2.5 II JKT jas
  Millet UBIC 45 MBS Alpine trekking rugzak
  Millet Kamet 2 GTX outdoorjas
  Millet Pokhara Stretch Shirt
  Millet Expert GTX Pro Jacket

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Youtube kanaal


  DELEN
  Vorig artikelLowa
  Volgend artikelMizu