Nikwax

Nikwax onderhoudsproducten zijn bedoeld om kledij, materiaal en schoenen te reinigen, (her)impregneren en zo (opnieuw) waterdicht te maken. Hierdoor verleng je de levensduur van je materiaal en verhoog je de prestaties. Nikwax onderhoudsproducten zijn eenvoudig in gebruik. Je kunt uitrusting met Nikwax in de wasmachine, in een handwas of met een van de sprays behandelen.

 

Nikwax onderhoudsproducten

Nick Brown, geboren in 1954, groeide op in het Engelse Kent. Samen met zijn vader ging hij vanaf zijn tiende regelmatig trekken. Later was hij jaarlijks te vinden in Schotland. Ontevreden als hij was met de waterafstotende producten die toen beschikbaar waren – zo goed als geen… – besloot hij zelf een recept te bedenken om zijn schoenen waterdicht te maken, zonder de soepelheid van het leder of de ondersteunende eigenschappen van het materiaal te beïnvloeden. Nick’s wax (vandaar dus Nikwax) was het begin van een opmerkelijk succesverhaal Nikwax onderhoudsproducten.

Een theepot, een Primus-brander en DHZ-materiaal

Nikwax werd voor het eerst geproduceerd als commercieel product in een Noord-Londense flat. In 1977, Nick was toen net 22, maakte zijn mix in een in onbruik geraakte theepot, op een Primus-brander met materiaal die hij kocht in de plaatselijke DHZ-zaak. Hij bracht zijn producten zelf aan de man in een tweedehands busje. Later kocht hij een Inter Rail-kaart om bestellingen af te leveren in Europa. Voor hij het goed en wel besefte moest hij op zoek naar een grotere ruimte om voorraad te maken en stockeren en exporteerde hij Nikwax naar een tiental landen.

Compleet gamme Nikwax onderhoudsproducten

Vandaag heeft Nikwax een compleet gamma onderhoudsproducten voor het reinigen, (her)impregneren en (opnieuw) waterafstotend maken van alle soorten schoeisel, buitenuitrusting en kledij, inclusief technische outdoorkleding, fleeces en zelfs leren jacks. Nikwax onderhoudsproducten bevatten elastische waterafstotende polymeren die zich binden aan stofvezels waarbij de tussenruimte open en ademend blijft. Ze bewegen met de stof mee, zodat ze beter en langer hun werk kunnen doen. Nikwax verandert niets aan het uiterlijk.

Eenvoudig en veilig in gebruik

Nikwax onderhoudsproducten kunnen eenvoudig worden aangebracht. In het geval van kleding bijvoorbeeld, gebruik je gewoon je wasmachine op een normaal wasprogramma. Kleding hoeft niet in de droogtrommel om het waterafstotend te maken en het is ook niet nodig om schone natte kleding eerst te laten drogen alvorens deze te impregneren met Nikwax. De behandelingen zijn op waterbasis, milieuvriendelijk, niet getest op dieren, niet brandbaar en bevatten geen fluorkoolstoffen.

Producten

Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de leukste outdoorgadgets en hebbedingen
Nikwax Tech Wash & TX-Direct onderhoudsproducten

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.