Nordisk

Nordisk mag zich zonder verpinken een vaste waarde noemen in de outdoorbranche. Het Scandinavische merk bestaat al sinds 1901. Aanvankelijk richtte het zich volledig op donsproducten, maar vandaag vinden we in het gamma Nordisk outdooruitrusting een veelzijdig aanbod aan hoogwaardige slaapzakken, matjes, tassen, tenten, kookgerei en outdooraccessoires.

 

ideale tent kiezen

Even terug naar 101, toen Hans Ove Lange, de zoon van een Deense kruidenier, Northern Feather oprichtte, het eerste Deense bedrijf dat zich 100% toelegde op donsproducten. Al in 1908 opende het merk een vestiging in China (over vooruitziend gesproken…) en nog geen tien jaar later een in New York. Met een voet in drie werelddelen ontpopte Northern Feather tot een van de marktleiders op het gebied van dons en veren en ontwikkelde ook zelf producten zoals dekbedden, kussens en quilts.

Nordisk outdooruitrusting

De eerste slaapzakken uit de Nordisk Fjerfabrik deden hun intrede in de jaren 40. Aanvankelijk werd er voortgeborduurd op de kennis van dekbedden, maar al snel ontstond een aparte outdoorrange, gemaakt van avontuurbestendige materialen. Toen reizen en kamperen in de jaren zestig almaar populairder werd, sprong het bedrijf gelijk mee op die kar met de oprichting van dochtermaatschappij Northern Freizeit, die zich vol enthousiasme stortte zich, samen met zustermerk Caravan, op de opkomende outdoormarkt. In 1991 werd de naam van beide veranderd in Nordisk en de collectie tenten, slaapzakken, kookgerei en matjes uitgebreid.

“Meer bieden dan de consument verwacht”

In 2005 kocht de Deen Erik Møller samen met twee anderen Nordisk. De focus kwam opnieuw zeer sterk te liggen op productontwikkeling, logistiek en het merk zelf en het motto “Meer bieden dan de consument verwacht” een leidraad. De laatste jaren zette Nordisk zijn tanden dan ook vast in de technologische verbetering van verschillende ‘gangbare’ producten. Door constructie en materiaal volledig te herdenken ging Nordisk outdooruitrusting met heel wat ‘firsts’ aan de haal: ’s werelds lichtste tent, een tent-slaapzak-matje-combinatie van minder dan 1500 g, een matje zo klein als een thermosfles… Nordisk wil duidelijk een verschil te maken, niet alleen qua functionaliteit en technische specs en features, maar ook qua design.

Producten

Nordisk Ydun Tech Mini – kampeertent
Nordisk Oppland – tent
Nordisk Voss Tech Tarp – tarp
Nordisk Oscar -20 – slaapzak
Nordisk Puk -2 slaapzak
Nordisk Alfheim 12.6 tent
Nordisk Oppland 3 Sl
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste tenten
Nordisk Lofoten 2 kampeertent
Nordisk Halland 2 tent
Lichtgewicht kamperen

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Vorig artikelNomad
Volgend artikelOdlo