Optimus

Outdoor koken? Daar weet Optimus alles van. Dit van origine Zweeds bedrijf maakt al meer dan een eeuw Optimus branders en kooktoestellen, en heeft tegenwoordig ook verschillende lichtgewicht varianten en cartridges in het gamma, alsook accessoires en kookuitrusting om je outdoorkeuken compleet te maken, zoals potten, pannen en bestek.

 

Optimus branders

Buiten koken heeft de mens altijd al gedaan natuurlijk, maar gelukkig kwamen bedrijven als Optimus met heel wat slimmere vindingen op de markt dan aanmaakhoutjes en een vlam. Sinds de oprichting in 1899 ontwikkelt en verbetert Optimus haar producten om te voldoen aan de eisen van gebruikers over de gehele wereld. Daarbij staan kernwoorden als mobiliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en bedieningsgemak voorop. Niet voor niets namen Britse piloten tijdens de Eerste Wereldoorlog Optimus branders in hun vliegtuig mee.

Klassieke en degelijke Optimus branders

Optimus branders kenmerken zich door een zeer klassiek uiterlijk en een degelijke constructie. Het merk heeft verschillende types lichtgewicht branders van hoge kwaliteit, voor zowel dagtochten als meerdaagse trektochten in onherbergzaam gebied. Optimus weet immers als geen ander dat de tijd dat een brander gebruikt wordt tevens de tijd is om even tot rust te komen, te genieten van de omgeving en opnieuw krachten op te doen. Dat kwaliteit de tand des tijds doorstaat, bewijst bijvoorbeelde de Optimus Svea, die na 70 jara in productie nog steeds een succes is en een symbool is geworden voor outdoor koken.

Complete outdoorkeuken

Met de range Optimus producten kan je tegenwoordig bij een complete outdoorkeuken opbouwen. Behalve Optimus branders voor verschillende omstandigheden, van zeer robuuste branders voor meerdaagse tochten tot compacte alles-in-een sets voor korte trektochten, zijn er pannen in alle gangbare maten, van compacte en lichtgewicht varianten voor solo-buitensporters, tot complete sets voor kleinere groepen. Met de verschillende soorten bestek en het ruime assortiment van praktische accessoires maakt Optimus de outdoorkeuken compleet. Sinds eind 2007 vormt het Zweedse Optimus onderdeel van de Zwitserse Katadyn Group, een logische combinatie met onder andere de waterfilters van Katadyn en trekkersvoeding van Trek ’n Eat.

Producten

Optimus Electra FE 0,95 ltr – kookset
Optimus Terra Xpress – kookpot
Optimus Polaris Optifuel brander
Optimus Hiker Plus

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.