Osprey

Osprey rugzakken staan voor kwaliteit en de beste pasvorm. Hiertoe zijn bijna alle rugzakken van Osprey in meerdere maten verkrijgbaar, zodat je altijd wel een tas vindt die precies bij je bovenlichaam past. Verstelbare gordels en heupriemen moeten alles percies aansluitend op het lichaam doen krijgen, zonder knelpunten en altijd met draagcomfort. Ook de borstband is een belangrijk item.

 

essentieel kampeermateriaal

Oprichter Mike Pfotenhauer herinnert zich nog steeds hoe hij en zijn broers als jonge knapen samen met hun vader gingen trekken in Oregon, waar ze toen woonden. De jongens moesten hun bagage zelf dragen, maar de rugzakken die toen beschikbaar waren, zaten verschrikkelijk. Met de hulp van zijn moeder ontwierp hij als zestienjarige zijn eigen rugzak-op-maat. Later, toen hij als twintiger begin jaren zeventig naar Santa Cruz, Californië, was verhuisd, verkocht de jonge ondernemer op maat gemaakte rugzakken vanuit een ‘shop’ in zijn huurhuis. Elke tas maakte hij helemaal zelf. Dat duurde enkele dagen, maar zijn klanten vonden het wachten meer dan waard.

Osprey rugzakken in Colorado

Fast forward naar 1987 en de business was zodanig gegroeid, dat Mike verschillende naaisters in dienst had en zich toelegde op het design. Toevallig was hij samen met zijn vrouw en business partner Diane Wren in Dolores, Colorado, op de dag dat een lokale Gore-Tex-fabriek dichtging. Ze besloten het gebouw, oorspronkelijk een Ford model-T-fabriek) te huren, een reis van groei, die het koppel eerst terugbracht naar Mike’s ‘home turf’ en jaren later naar Ho Chi Minh City, waar het gezin uiteindelijk niet de geplande twee, maar vier jaar woonde.

The All Mighty Guarantee

Vandaag behoren Osprey rugzakken tot de beste ter wereld. Osprey heeft er ook bewust voor gekozen om gene kleding of andere artikelen te maken, maar uitsluitend rugzakken. Ze zijn er dus echt in gespecialiseerd. Het merk gaat zo prat op de kwaliteit van zijn producten dat het op alle rugzakken een ‘All Mighty Guerantee’ aflevert en belooft elke rugzak binnen zijn levensduur gratis te repareren.

Rugzak op maat

Osprey rugzakken onderscheiden zich door een aantal specifieke kenmerken waaronder het zogenaamde Straight Jacket system. Dit systeem houdt in dat de gehele rugzak altijd en éénvoudig te comprimeren is met behulp van slechts enkele gespen. Alle Osprey rugzakken hebben tevens verstelbare gordels en heupriemen om alles precies aansluitend op het lichaam te krijgen. En er zijn verschillende modellen voor mannen en vrouwen.

Producten

Osprey Transporter Roll – rugzak
Osprey Syncro 5 en Sylva 5 – fietsrugzak
Osprey Farpoint Trek 55 – rugzak
Osprey Raptor – fietsrugzak
Osprey Lumina – rugzak
Osprey Renn – rugzak
WIN Limited Edition rugzak Osprey Tempest 20 voor dames! Het is tenslotte bijna Vrouwendag
Osprey viert 25 jaar Women’s Fit: rugzakken afgestemd op de vrouwelijke anatomie
Osprey Mutant – klimrugzak
Osprey Levity rugzak
Osprey Transporter Duffel 40 liter
Osprey Koby 20
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
Osprey Duro 6L trailrunning rugzak
Osprey Aether AG70 rugzak
Osprey Poco AG kinderdrager
Osprey Atmos AG50 rugzak

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Vorig artikelOrtlieb
Volgend artikelPacsafe