Osprey

  essentieel kampeermateriaal
  Essentieel kampeermateriaal

  Osprey

  Osprey rugzakken staan voor kwaliteit en de beste pasvorm. Hiertoe zijn bijna alle rugzakken van Osprey in meerdere maten verkrijgbaar, zodat je altijd wel een tas vindt die precies bij je bovenlichaam past. Verstelbare gordels en heupriemen moeten alles percies aansluitend op het lichaam doen krijgen, zonder knelpunten en altijd met draagcomfort. Ook de borstband is een belangrijk item.

   

  Oprichter Mike Pfotenhauer herinnert zich nog steeds hoe hij en zijn broers als jonge knapen samen met hun vader gingen trekken in Oregon, waar ze toen woonden. De jongens moesten hun bagage zelf dragen, maar de rugzakken die toen beschikbaar waren, zaten verschrikkelijk. Met de hulp van zijn moeder ontwierp hij als zestienjarige zijn eigen rugzak-op-maat. Later, toen hij als twintiger begin jaren zeventig naar Santa Cruz, Californië, was verhuisd, verkocht de jonge ondernemer op maat gemaakte rugzakken vanuit een ‘shop’ in zijn huurhuis. Elke tas maakte hij helemaal zelf. Dat duurde enkele dagen, maar zijn klanten vonden het wachten meer dan waard.

  Osprey rugzakken in Colorado

  Fast forward naar 1987 en de business was zodanig gegroeid, dat Mike verschillende naaisters in dienst had en zich toelegde op het design. Toevallig was hij samen met zijn vrouw en business partner Diane Wren in Dolores, Colorado, op de dag dat een lokale Gore-Tex-fabriek dichtging. Ze besloten het gebouw, oorspronkelijk een Ford model-T-fabriek) te huren, een reis van groei, die het koppel eerst terugbracht naar Mike’s ‘home turf’ en jaren later naar Ho Chi Minh City, waar het gezin uiteindelijk niet de geplande twee, maar vier jaar woonde.

  The All Mighty Guarantee

  Vandaag behoren Osprey rugzakken tot de beste ter wereld. Osprey heeft er ook bewust voor gekozen om gene kleding of andere artikelen te maken, maar uitsluitend rugzakken. Ze zijn er dus echt in gespecialiseerd. Het merk gaat zo prat op de kwaliteit van zijn producten dat het op alle rugzakken een ‘All Mighty Guerantee’ aflevert en belooft elke rugzak binnen zijn levensduur gratis te repareren.

  Rugzak op maat

  Osprey rugzakken onderscheiden zich door een aantal specifieke kenmerken waaronder het zogenaamde Straight Jacket system. Dit systeem houdt in dat de gehele rugzak altijd en éénvoudig te comprimeren is met behulp van slechts enkele gespen. Alle Osprey rugzakken hebben tevens verstelbare gordels en heupriemen om alles precies aansluitend op het lichaam te krijgen. En er zijn verschillende modellen voor mannen en vrouwen.

  Producten

  Osprey Talon 44 – lichtgewicht wandelrugzak
  WIN WIN WIN! Een rugzak van Osprey t.w.v. € 150!
  Osprey Archeon 30 – walking/trekking
  Osprey Transporter Roll – rugzak
  Osprey Syncro 5 en Sylva 5 – fietsrugzak
  Osprey Farpoint Trek 55 – rugzak
  Osprey Raptor – fietsrugzak
  Osprey Lumina – rugzak
  Osprey Renn – rugzak
  WIN Limited Edition rugzak Osprey Tempest 20 voor dames! Het is tenslotte bijna Vrouwendag
  Osprey viert 25 jaar Women’s Fit: rugzakken afgestemd op de vrouwelijke anatomie
  Osprey Mutant – klimrugzak
  Osprey Levity rugzak
  Osprey Transporter Duffel 40 liter
  Osprey Koby 20
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Osprey Duro 6L trailrunning rugzak
  Osprey Aether AG70 rugzak
  Osprey Poco AG kinderdrager
  Osprey Atmos AG50 rugzak

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Tenerife trailrunning

  DELEN
  Vorig artikelOrtlieb
  Volgend artikelPacsafe