Quechua

Quechua is Decathlon’s huismerk voor alles wat met bergsporten, hiken, klimmen en kamperen te maken heeft. Quechua outdooruitrusting bestaat uit een uitgebreid assortiment betaalbare en innovatieve kwaliteitsproducten voor alles wat met buitenavontuur en bergsport te maken heeft.

 

Quechua outdooruitrusting

Het avontuur van Quechua outdooruitrusting begint in 1997 het Franse Sallanches, niet ver van de Mont Blanc. Het team bestaat dan uit zes enthousiaste medewerkers die samen hun passie en deskundigheid inzetten voor een en hetzelfde doel. De producten worden ter plaatse ontwikkeld en getest, en van meet af aan gemaakt op basis van opgedane ervaringen in dit bijzondere gebied. Nog geen jaar later, in het voorjaar van 1998, wordt het merk officieel opgenomen in de winkels van Décathlon.

Snelle expansie

Nauwelijks zes jaar na de oprichting staat Quechua in de top 10 van de lijst van de grootste outdoorbedrijven ter wereld. Deze ontwikkeling noopt tot verdere uitbreiding en Quechua neemt een twintigtal nieuwe designers, ingenieurs en modelbouwers in dienst. In het jaar dat Quechua haar 10-jarige jubileum viert, worden de ski- en snowboardactiviteiten ondergebracht bij een nieuw merk, Wed’ze. Quechua outdooruitrusting is gemaakt voor activiteiten als trektochten, bergsporten, de klimsport, de raid-trailsport en het Noordse skiën. Tegelijkertijd stijgt het qua omzet naar de vijfde plek op de wereldranglijst van fabrikanten van outdoormaterialen.

Het internationale ontwerpcentrum

In 2010 nemen de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw, internationaal ontwerpcentrum vorm aan. Het nieuwe gebouw moet alle medewerkers van Quechua, Wed’ze en Simond, van de internationale directie van het merk tot aan de designers en de ingenieurs samen brengen in een ideale werkomgeving. In 2015 is het dan zo ver: de grote Mont Blanc Campus in Passy is geopend. Dit nieuwe internationale ontwerpcentrum is ontwikkeld met respect voor het milieu en een unieke plek waar gebruikers/klanten kunnen samenkomen om rechtstreeks met de ontwerpteams van gedachten te wisselen.

Uitgebreid gamma Quechua outdooruitrusting

Vandaag bestaat het gamma van Quechua uit een uitgebreid assortiment betaalbare kwaliteitsproducten voor alles wat met buitenavontuur en bergsport te maken heeft. Populaire items zijn de gekende Quechua pop-up tenten, hikingschoenen en wandelkledij. Quechua staat ook bekend als innovatief merk en lanceerde bijvoorbeeld de eerste mountainproof smartphone. Deze water-, stof- en schokbestendige Android-smartphone beschikt o.a. over een krachtige gps, een barometrische hoogtemeter en een camera.

Producten

Quechua Roof Top MH500 – daktent
Quechua 2 Seconds Easy Fresh & Black – tent
Quechua MH100 – kampeertent
Quechua MH500 – T-shirt
Quechua MH950 – wandelbroek
Quechua Fleece SH500 X-Warm – fleecetrui
Quechua SH500 – sneeuwraket
Quechua Pant SH520 X-Warm – trekkingbroek
Quechua MH500 rvs – kookset
Quechua Raincut JR – regenjas
De troeven van nieuw trekkingmerk Forclaz
Quechua Cookset voor 4 kookset
Quechua Kinderslaapzak Ultralight slaapzak
Quechua Trekrugzak 900 (80 L) rugzak
Quechua Trekkingsschoen Forclaz
Quechua Rainwarm 500 3-in-1
In de kijker: outdoormerk Quechua
Quechua Forclaz 50 rugzak
Quechua Camp Bed veldbed
Quechua Forclaz 0/5˚
Quechua Forclaz 600 trekkingschoen
Quechua Forclaz 40 JR kinderrugzak
Quechua Forclaz 500 wandelschoen
Quechua Forclaz 0° Ultralight slaapzak
Quechua Aerofit 700 B'Twin fietsbroek

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.