Salomon

Oorspronkelijk, we spreken net na de Tweede Wereldoorlog, richtte Salomon zich enkel op skikleding en uitrusting voor bergsporters, maar tegenwoordig is het een van de grootste fabrikanten van outdoorkleding en accessoires. Het gamma Salomon outdooruitrusting omvat tegenwoordig ook producten voor fietsers en mountainbikers, hikers en wandelaars, hardlopers en trailrunners, en voor de vrije tijd.

 

Salomon outdooruitrusting

De oprichter van Salomon, François Salomon, was zelf een fervente Franse skiër. Zijn woonplaats, in het hart van de Franse Alpen, was voor François, vrouw Jeanne en zoon Georges, een ideaal speelterrein. Materiaal ontwikkelen en testen kon het trio bij manier van spreken gewoon in de achtertuin.

Van ski naar Salomon outdooruitrusting

Aanvankelijk waren alle inspanningen gericht op het ontwikkelen van materiaal voor skiërs en bergsporters. Kwaliteit en vakmanschap stonden van begin af aan voorop. Salomon’s succes had dan ook minder te doen met marketing dan met het feit dat vader en zoon Salomon beide ingenieurs waren van opleiding. Elk ontwerp werd tot in de puntjes uitgekiend. Wat tot vandaag is terug te zien in een state-of-the-art gamma aan berg- en buitensportartikelen voor iedereen die graag buiten actief is.

Een van de grootste

In de vijftig jaar na de oprichting in 1947 maakte Salomon een enorme groei door. De overnameprijs die sportgigant Adidas in 1997 voor de Salomon groep betaalde was dan ook astronomisch. Acht jaar later viel de – alweer sterk uitgebreide – portefeuille in handen van het Finse concern Amer Sports. Productontwikkeling en testing gebeurt nog steeds in Annecy, Frankrijk. Inmiddels is Salomon outdooruitrusting terug te vinden in meer dan 160 landen, en is één van de grootste fabrikanten van outdoor kleding en accessoires.

Sponsor van buitensporten

Salomon is ook een belangrijke en trotse sponsor van verschillende buitensportevenementen, individuele sporters en teams. In het 2016 nummer van Far Out vind je een interview met Veerle Van Hoeck, lid van het vijfkoppig Team Trail Salomon Belgium over haar passie voor trailrunnen. Een aangenaam gesprek en al even aangenaam leesvoer.

Producten

Salomon Index 2.0 – hardloopschoenen
Salomon X Ultra 3 GTX – outdoorschoen
Salomon Vaya Mid GTX W – wandelschoen
Salomon X Ultra 3 Mid GTX – wandelschoenen
Salomon Out Day, Out Night of Out Week – rugzakken
Salomon Sense Ride 2 – hardloopschoen
Salomon Outline GTX – trailschoen
Salomon Outline low GTX  – trailrunschoenen
Salomon X Ultra 3 Mid GTX – wandelschoenen
Salomon Apérun Tournée in België: startschot op 9 oktober!
Salomon Outpath Pro GTX W schoenen
Salomon Wayfarer Mountain Pant M broek
Salomon Sense Pro Ride
Salomon S/Lab XA Alpine trailschoen
Gratis hardloopworkshop Salomon Apérun 2016
Salomon X Ultra 2 GTX hikingschoen
Salomon XA Pro 3D Junior hikingschoen
Salomon Wing Pro 2 trailschoen

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.