Scott

  Scott sportartikelen
  Scott sportartikelen

  Scott

  De kwaliteit van Scott fietsen wordt door weinigen geëvenaard, en al net zo van de bovenste plank, zijn de vele andere Scott sportartikelen. Want Scott maakt niet alleen fietsen en uitrusting voor fietsers, maar ook kleding, schoenen en andere uitrusting voor hardlopers en wintersporters. Elke collectie kreeg zijn eigen naam en zo ontstond Scott Bike, Scott Running, Scott Wintersport.

   

  Scott sportartikelen werden aanvankelijk door de Amerikanen gemaakt. In 1951 kwam de al even getalenteerde skiër als ingenieur Ed Scott met de eerste aluminium skistokken op de markt, die vrijwel meteen het toen gangbare bamboe en staal vervingen. Scott werd eensklaps een merknaam die synoniem stond voor technologische innovatie. Een reputatie waar het in al die jaren daarna is kunnen blijven bouwen, ook voor andere dan skiproducten.

  Scott sportartikelen naar Europa

  In 1978 opende Scott zijn Europees hoofdkantoor in Givisiez, Zwitserland, en acht jaar later, in 1986, introduceerde het merk zijn eerste mountainbike. Een schot in de roos, waar vele topmodellen en talloze wereldinnovaties op fietsgebied op volgden: de eerste Aero bar, de eerste full-suspension mountainbike, de lichtste full-suspensionfiets ter wereld, de lichtste fiets voor op de weg, de lichtste triatlonfiets… Fietsen kon Scott dus bijna zonder handen en op elk soort fiets. En ook qua uitrusting vind je bij Scott echt alles: van fietshelm tot -schoen en alles daartussenin. Sinds 2011 heeft het zelfs een e-bikecollectie.

  Tien jaar in hardloopland

  Dit jaar loopt Scott ook alweer tien jaar rond in hardloopland. Dan avontuur begon in 2006, toen Scott in Portland, Oregon, een R&D-faciliteit opkocht om een volledige lijn high performance hardloopschoenen te maken voor zowel mannen als vrouwen. Ook in deze tak van sport gaat het merk er volledig voor een gamma Scott sportartikelen voor trailrunners, hardlopers, duurlopers en triatlonlopers, gaande van technische schoenen, sportzonnebrillen en hardlooprugzakjes, tot bovenkleding, onderkleding en hardloopaccessoires.

  Producten

  Scott Supertrac Ultra RC – trailschoen
  Trailruns in de zomer in België: Runner’s Lab Summer Trail Tour
  Scott Kinabalu Enduro
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste outdoorschoenen
  Scott Supertrac RC trailschoenen
  Scott T2 Kinabalu trailschoen
  Scott Genius 700 Tuned Plus mountainbike

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  DELEN
  Vorig artikelSalomon
  Volgend artikelSevylor