Sevylor

  Sevylor watersportartikelen
  Sevylor watersportartikelen

  Sevylor

  Met Sevylor watersportartikelen voelt iedereen zich een vis in het water. Of je nu graag rondpeddelt op een sup, aan supyoga doet, graag de rivier of de zee opgaat in een opblaasbare kajak, het liefst drijft in een tube, of gewoon wil rondspetteren in het water of je kleintje dat veilig wil zien doen…

   

  De doelstelling van Sevylor is in elk geval duidelijk: opblaasbare watersportartikelen en recreatieproducten maken die betaalbaar en van een hoge kwaliteit zijn, en die mensen aanmoedigen om het water op te gaan en plezier te maken.

  Bijna zeventig jaar te water

  Ok, nog geen zeventig, maar het scheelt niet veel. Al in 1948 waren Sevylor watersportartikelen (toen nog Sevy genaamd) een van de populairste innovaties van het moment. Kleurrijke opblaasbare strandballen van PVC, uniek! Een opblaasbare rivierkajak, gewoon fantastisch! Maar het meest spraakmakende product was Sevylor’s opblaasbaar badje, bijnaam Dou Dou. Een perfect uitvinding voor het naoorlogse Frankrijk. Het badje kon immers voor van alles worden gebruikt, het was praktisch, handig, gemakkelijk schoon te houden, duurzaam en vooral veel eigentijdser en betaalbaarder dan de tegenhangers van hout of metaal.

  Sevylor watersportartikelen voor sport en vrije tijd

  Sevy was de faciliteiten in Vitry als snel ontgroeid en verhuisde naar een ruimere locatie in het pittoreske Buhl. Na de oprichting van het nieuwe hoofdkantoor en overtuigd van het gouden potentieel van zijn producten voegde Sevy de letters l’Or toe aan zijn naam, wat goud betekent in het Frans. Het gamma werd fors uitgebreid en bevatte naast Sevylor watersportartikelen, zoals opblaasbare boten en waterspeelgoed, ook zaken als kleppen en pompen. In 1959 sloot Sevylor een deal voor de distributie in Amerika. En toen ging het ineens snel.

  Showtoppers voor in het water

  Sevylor was een showstopper op sport- en andere evenementen in Amerika. Al helemaal toen het merk in 1962 geschiedenis schreef met zijn opblaasbare zwembadmatras met hoofdsteun en luchtzakken. De matras was heerlijk comfortabel, hield de gebruiker koel en was heel stabiel. Kort daarna begon Sevylor met de ontwikkeling van opblaasbare kajaks. Een productcategorie waar het merk vandaag nog steeds zeer sterk in is. Behalve de nog steeds verkochte en ondertussen wereldberoemde Tahiti, vind je bij Sevylor verschillende modellen twee- en driepesoonskajaks. Een uniek product voor kinderen is de Puddle Jumper. Daarover lees je in onze materialenrubriek meer.

  Producten

  Sevylor Ottowa kajak
  Sevylor Ottowa kajak
  Sevylor Puddle Jumper zwemhulpje

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelScott
  Volgend artikelSidas