Sigg

  Sigg drinkflessen
  Sigg drinkflessen

  Sigg

  Ik denk niet dat er iemand is die ze niet kent, Sigg drinkflessen. Wereldberoemd zijn ze zelfs, een staaltje van Zwitsers vakmanschap: licht, robuust, duurzaam, hygiënisch, praktisch, lekvrij en nog mooi om te zien ook. Tegenwoordig bestaan de flessen van Sigg in zowat alle soorten en maten, en voor verschillende doeleinden. Voor elke gelegenheid een Sigg.

   

  1908 is het jaar dat de eerste Sigg drinkflessen uit de fabriek van Ferdinand Sigg en Xaver Küng rolden. Het lijkt wel een eeuwigheid geleden, en dat is het ook, bijna 110 jaar zelfs ondertussen. Sigg was toen nog producent van allerlei huishoudelijke goederen van aluminium, zo succesvol dat Ferdinand al snel op zoek moest naar een wat ruimer bemeten productiefaciliteit. Na de Tweede Wereldoorlog waren de middelen een pak schaarser en ging Sigg op zoek naar innovatieve manieren om resten aluminium te hergebruiken en legde het merk de basis voor de milieuvriendelijke productiemethode voor de Sigg drinkflessen van vandaag.

  Specialisatie in Sigg drinkflessen

  Tussen 1940 en 1960 maakten Sigg drinkflessen onderdeel uit van de standaard uitrusting van het Zwitserse leger. Daarnaast produceerde Sigg in die tijd nog steeds een grote range aan huishoudelijke benodigdheden en sportartikelen. In de loop der jaren is het merk zich echter meer en meer gaan toespitsen op hydratatieoplossingen alleen, een specialisatie die hen een unieke marktpositie heeft opgeleverd en wereldwijd deed doorbreken.

  Ecologisch, 100% recycleerbaar en herbruikbaar

  Sigg drinkflessen zijn vervaardigd uit één stuk aluminium, superlicht, naadloos, duurzaam en 100% recycleerbaar. Zo dragen ze significant bij aan het verminderen van de mondiale ecologische voetafdruk. Door de speciale coating aan de binnenzijde blijft de fles bovendien hygiënisch schoon. De schroefdop is gegarandeerd lekproef en heeft een ‘oog’ om hem aan je tas vast te maken. Hun unieke eigenschappen en het feit dat je Sigg drinkflessen keer op keer opnieuw kan gebruiken, maken de flessen populair bij bijvoorbeeld wandelaars, klimmers, backpackers en hikers.

  Unieke designs

  Ook de sterke focus op design heeft zijn vruchten afgeworpen. In 1980 kwam de eerste gekleurde en gecoate Sigg drinkfles op de markt. Sindsdien bedenken getalenteerde designers elke keer weer bijzondere details, afbeeldingen, illustraties en vormen die zo opvallen dat sommige flessen zelfs tot kunst of mode-item zijn uitgeroepen. Enkele Sigg drinkflessen veroverden zelfs een permanente plaats in de collectie van het MoMA (Museum of Modern Art) in New York en in het Design Museum in Londen.

  Voor sport en dagelijks gebruik

  Het huidige Sigg-assortiment kan in vier categorieën worden ingedeeld. De Classic flessen hebben een iconische look en feel, en grijpen terug naar de oorspronkelijke Sigg drinkflessen. De Kids-collectie scoort hoog qua veiligheid en praktische bruikbaarheid. De flessen komen in een scala aan vrolijke kleuren en zijn versierd met leuke tekeningen, cartoonkarakters of stripfiguren. De Active-serie zet hoog in op innovatie en functionaliteit en zijn voorzien van slimme New Active Top drinksysteem. Tot slot is de Hot & Cold-serie, dubbelwandige flessen die de inhoud koud dan wel warm houden.

  Producten

  Sigg Traveller MyPlanet – drinkfles
  Sigg Meridian Sumatra – drinkfles
  SIGG SIGG Hot&Cold ONE Light – drinkfles
  Sigg Explorer – drinkflessen
  Sigg Gemstone IBT (0.5 l) – drinkfles
  Sigg Hot/Cold One 0.5l  – drinkfles
  Sigg Fabulous 1.0 L Aqua drinkbus
  Sigg Hot/Cold ONE Accent
  Sigg Hot & Cold Accent 1.0 drinkfles

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelSidas
  Volgend artikelSilva