Silva

  Silva outdooproducten
  Silva outdooproducten

  Silva

  Het meest bekende item uit de collectie Silva outdoorproducten is ongetwijfeld het Silva kompas. Maar het merk maakt ook kleding, hoofdlampen, fietslampen en een hele resem aan outdoor- en sportaccessoires voor buitenactiviteiten als oriëntatielopen, trailrunnen, fietsen, skiën, kamperen, etc. De moeite waard om eens door het uitgebreide aanbod te struinen.

   

  De doelstelling van Silva is duidelijk. Het merk wil kwaliteitsproducten bedenken, ontwerpen en ontwikkelen die het mensen makkelijker maakte om op land en te water hun weg te vinden. Dat het die doelstelling breed interpreteert, is duidelijk af te lezen aan het ontzettend uitgebreide gamma Silva outdoorproducten.

  Aan de wieg van oriëntatielopen

  Silva is erg thuis in de navigatiewereld. Het Zweedse merk stond namelijk mee aan de wieg van het oriëntatielopen. Deze tak van sport ontstond in Scandinavië, waar het aan het einde van de 19de eeuw werd gebruikt als militaire oefening. De eerste oriëntatieloop in wedstrijdverband vond plaats in 1897, maar het duurde nog tot 1918 tot de sport breder bekend raakte dankzij scoutsleider en majoor Ernst Killiander, die bedacht dat dit een leuke manier was om de jeugd warm te maken voor atletiek. Echt doorbreken deed oriëntatielopen pas na 1933, toen het pas opgerichte merk Silva een nieuw ontwerp kompas introduceerde, dat met vloeistof was gevuld. Dit protractorkompas was veel handzamer en preciezer dan alle andere toen beschikbare kompassen. Het pad van Silva was geëffend.

  De betere hoofdlampen

  Ook opmerkelijk: al in 1935 lanceerde Silva zijn eerste hoofdlamp. Ook dit product heeft het merk al die jaren doorontwikkeld. De generatie Silva hoofdlampen van vandaag blinken uit op diverse punten. Alle hoofdlampen zijn namelijk getest onder extreme Scandinavische omstandigheden. Ze zijn waterproof, compact, ergonomisch, licht en op verschillende manieren inzetbaar: standaard aan de hoofdband, op een helm of aan een fietsstuur. Silva heeft ook meerdere USB-oplaadbare hoofdlampen. Alle modellen zijn voorzien van de Silva Intelligent Light-technologie, die zorgt voor een optimale lichtspreiding.

  Uitgebreid gamma Silva outdoorproducten

  Het assortiment kompassen en hoofdlampen werd ondertussen aangevuld met een hele reeks aan Silva outdoorproducten, grotendeels in het verlengde van de kernactiviteiten. Denk aan diverse soorten meetinstrumenten, zoals stappentellers en chronometers, optische instrumenten als verrekijkers, diverse soorten hoofdlampen en allerlei outdooraccessoires, waaronder etuis, lichtgewicht bagagezakken en dry bags, trekkingpoles, etc. Zelfs kleding zit tegenwoordig in het gamma.

  Producten

  Silva Trail Speed 4XT – hoofdlamp
  Silva Trail Runner 4 Ultra – hoofdlamp
  Silva OMC Spectra – vuistkompas
  Silva Race S Jet – duimkompas
  Het ABC van de Scandinavische outdoormerken
  Silva Fox – verrekijker
  Silva Ranger Global kompas
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste rugzakken
  Silva Active hoofdlamp
  Silva Ranger kompas

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Youtube kanaal

  Bewaren

  DELEN
  Vorig artikelSigg
  Volgend artikelSprayway