Sprayway

Op zoek naar comfortabele, functionele, technische buitensportkleding? Degelijk kampeer- of trekkingmateriaal? Dan moet je eens in de collectie Sprayway outdoorproducten duiken. Het Britse merk kan bogen op meer dan veertig jaar ervaring, wat ook dit seizoen opnieuw resulteert in een ijzersterke, duurzame en weerbestendige collectie.

 

 

Sprayway outdoorproducten

Dat ze in het Verenigd Koninkrijk weten hoe ze weerbestendige kledij moeten maken, zal niemand echt verbazen. Sprayway is daar in geen geval een uitzondering op, integendeel zelfs. Functionaliteit en duurzaamheid staan voor Sprayway outdoorproducten even hoog in het vaandel als een comfortabele snit en een stijlvolle look.

Droog en warm met Sprayway outdoorproducten

Sprayway begon zoals wel meer outdoormerken vanuit een krap bemeten garage. Het is 1974 als de twee outdoorliefhebbers John Hunt en Simon Wright besluiten hun enthousiasme voor buitenavontuur met anderen te delen. Maar dat kan in eigen land alleen met uitrusting die je niet alleen warm, maar ook droog houdt. En zo ontstond de eerste collectie Sprayway outdoorproducten.

Allemaal jasjes

De topitems in de beginjaren waren de jassen van Sprayway, om mee te zeilen en te klimmen in eerste instantie, maar daarna bergsport- en regenjassen voor zeer uiteenlopend gebruik. In 1982 lanceert Sprayway zijn eerste Gore-Tex jas, de Snipe. Een jaar later volgt de Hydro-Dry range. En ook innovaties als Polartec en Gore Windstopper mogen niet in de collectie Sprayway outdoorproducten ontbreken. Sprayway’s focus op de beste technische materialen loont en het merk wint snel aan bekendheid over de grenzen heen.

Getest door de pro’s

Sprayway outdoorproducten worden uitgebreid onder de loep genomen en in de meest extreme omstandigheden getest door pro’s. In mei 1995 beklom Alison Hargreaves, gesponsord door Sprayway, als eerste vrouw de Mount Everest. Alison komt later dat jaar tragisch om het leven na de top van de K2 te hebben bereikt. In 2001 test een andere door Sprayway gesponsorde atleet, Kleron Mackenzie, de nieuwe Summit Series tijdens de beklimming van Mount Everest via de noordflank. Ook vandaag sponsort Sprayway zowel aanstormend als gevestigd klimtalent.

Vrijetijdslijn

De laatste tien jaar is Sprayway zijn pijlen ook gaan richten op meer vrijetijdsgerichte outdoorkleding. Met de introductie van de Liefwear range vinden ook reizigers, trekkers en kampeerders bij het merk hun gading. De focus op comfort in combinatie met technologie is onveranderd gebleven.

Producten

Sprayway Kelo Gore-Tex Paclite – outdoorjas
In de kijker: de outdoor lifestyle van Sprayway
Sprayway Jeger Jacket – outdoorjas
In de kijker outdoormerk Sprayway: goed beschermd de herfst in
Sprayway Skala Jacket jas
Sprayway Mylas Jacket
Sprayway Cisson Full Zip Fleece
Sprayway Ice Mountain T-Shirt

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Vorig artikelSilva
Volgend artikelZamberlan