Suunto

Suunto horloges voor hardlopen, fietsen, zwemmen en andere outdooractiviteiten blinken uit dankzij hun betrouwbaarheid, precisie en een uitstekend ontwerp. De producten van Suunto combineren esthetiek met functionaliteit en geavanceerde technologieën om probleemloos door het terrein te navigeren en onder andere snelheid, hartslag, hoogte en weersomstandigheden te meten en registreren.

 

Suunto horloges

De 1936 bedacht de Finse outdoor- en oriëntatiefanaat Tuomas Vohlonen een manier om vloeistofgevulde kompassen ‘en masse’ te produceren. Deze kompassen werden niet lang daarvoor uitgevonden door een andere oriëntatieloper, maar de kompassen van Vohlonen waren lichter, compacter en dus makkelijk om de pols te dragen.

Marine- en duikkompassen en vervolgens Suunto horloges

Eind jaren vijftig, nadat het ook zeer stabiele en nauwkeurige zeekompassen op de markt had gebracht, begon Suunto zich tevens te richten op de duikindustrie. In 1965 lanceerde het ‘swerelds eerste duikkompas. Zo deed het veel ervaring op met fijne mechanismes en de mogelijkheden van elektronica. Net voor de eeuwwisseling veroverde Suunto outdoorharten met de Vector, het eerste handzame outdoor sporthorloge met een hoogtemeter, barometer, kompas en thermometer.

De perfecte partner voor outdoor- en sportfanaten

In de twintigste eeuw geraakte de ontwikkeling van outdoor- en sporthorloges in een stroomversnelling. Het assortiment is met vernuftige horloges uitgebreid. De compacte ‘polscomputers’ van vandaag meten niet alleen het ABC (altimeter, barometer, compass) en de tijd, maar ook je hartslag, de temperatuur, de diepte en je route of herbergen functies als een gps, chrono, stormwaarschuwing, wekker, zonsopgang, etc. Op dit moment is Suunto de absolute marktleider in de duiksport, outdoor, watersport en speelt een prominente rol in de trainings- en fitnessmarkt.

Leuke looks

Technisch, modieus, sober, opvallen… Vele modellen zijn tegenwoordig van kunststof, een paar worden gemaakt van aluminium en een enkele is van staal. Sommige hebben bonte kleuren en felle bandjes, anderen blinken uit in hun onopvallendheid. In elk geval zijn er zo veel verschillende Suunto horloges dat je altijd wel het model vindt dat je zoekt.

Producten

Suunto Spiegelplaatkompas – kompas
Suunto 9 G1 – multisporthorloge
Suunto 9 Baro White multisport gps-horloge + HR hartslagriem
Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro + Belt-Amber sporthorloge
Ik wil, ik wil: Suunto sporthorloge Spartan Sport Wrist HR Baro
Suunto Sport wrist HR
Suunto Spartan Ultra gps-horloge
Suunto Traverse outdoorhorloge

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Youtube kanaal

DELEN
Vorig artikelStance
Volgend artikelSwiza