Suunto

  Suunto horloges
  Suunto horloges

  Suunto

  Suunto horloges voor hardlopen, fietsen, zwemmen en andere outdooractiviteiten blinken uit dankzij hun betrouwbaarheid, precisie en een uitstekend ontwerp. De producten van Suunto combineren esthetiek met functionaliteit en geavanceerde technologieën om probleemloos door het terrein te navigeren en onder andere snelheid, hartslag, hoogte en weersomstandigheden te meten en registreren.

   

  De 1936 bedacht de Finse outdoor- en oriëntatiefanaat Tuomas Vohlonen een manier om vloeistofgevulde kompassen ‘en masse’ te produceren. Deze kompassen werden niet lang daarvoor uitgevonden door een andere oriëntatieloper, maar de kompassen van Vohlonen waren lichter, compacter en dus makkelijk om de pols te dragen.

  Marine- en duikkompassen en vervolgens Suunto horloges

  Eind jaren vijftig, nadat het ook zeer stabiele en nauwkeurige zeekompassen op de markt had gebracht, begon Suunto zich tevens te richten op de duikindustrie. In 1965 lanceerde het ‘swerelds eerste duikkompas. Zo deed het veel ervaring op met fijne mechanismes en de mogelijkheden van elektronica. Net voor de eeuwwisseling veroverde Suunto outdoorharten met de Vector, het eerste handzame outdoor sporthorloge met een hoogtemeter, barometer, kompas en thermometer.

  De perfecte partner voor outdoor- en sportfanaten

  In de twintigste eeuw geraakte de ontwikkeling van outdoor- en sporthorloges in een stroomversnelling. Het assortiment is met vernuftige horloges uitgebreid. De compacte ‘polscomputers’ van vandaag meten niet alleen het ABC (altimeter, barometer, compass) en de tijd, maar ook je hartslag, de temperatuur, de diepte en je route of herbergen functies als een gps, chrono, stormwaarschuwing, wekker, zonsopgang, etc. Op dit moment is Suunto de absolute marktleider in de duiksport, outdoor, watersport en speelt een prominente rol in de trainings- en fitnessmarkt.

  Leuke looks

  Technisch, modieus, sober, opvallen… Vele modellen zijn tegenwoordig van kunststof, een paar worden gemaakt van aluminium en een enkele is van staal. Sommige hebben bonte kleuren en felle bandjes, anderen blinken uit in hun onopvallendheid. In elk geval zijn er zo veel verschillende Suunto horloges dat je altijd wel het model vindt dat je zoekt.

  Producten

  Suunto KB-14/360Q G Compass – kompas
  Suunto 5 G1 Burgundy – GPS sporthorloge
  Vind je route naar avontuur met Suunto en komoot
  Suunto MB-6 global NH – spiegelpeilkompas
  Suunto MB-6 global NH – spiegel peilkompas
  Suunto Spiegelplaatkompas – kompas
  Suunto 9 G1 – multisporthorloge
  Suunto 9 Baro White multisport gps-horloge + HR hartslagriem
  Suunto Spartan Sport Wrist HR Baro + Belt-Amber sporthorloge
  Ik wil, ik wil: Suunto sporthorloge Spartan Sport Wrist HR Baro
  Suunto Sport wrist HR
  Suunto Spartan Ultra gps-horloge
  Suunto Traverse outdoorhorloge

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Youtube kanaal

  Shop Lokaal

  DELEN
  Vorig artikelStance
  Volgend artikelSwiza