Swiza

  Swiza zakmessen
  Swiza zakmessen, horloges en rugzakken

  Swiza

  Iets waar elk merk van droomt: een iconisch product maken, dat iedereen kent en ogenblikkelijk herkent. Dat is precies waar het gloednieuwe Swiza zakmes voor staat. Maar bovenal heeft Swiza ook al meer dan 110 jaar een uitstekende reputatie op het gebied van Zwitsers precieze horloges en maakt het slimme outdoor rugzakken, waaronder de eerste dronerugzak.

   

  Horlogemaker Louis Schwab opende in 1904 de eerste Swiza-fabriek. Hij maakte zeer precieze horloges van topkwaliteit. Maar het was de compacte en draagbare alarmklok Levtoi die het merk wereldberoemd maakte en ook ‘Zwitsere precisie’ op de kaart zette. In 1935 namen Louis’ zonen Pierre, Samuel en Willy de fabriek van hun vader na zijn dood over en registreerden de merknaam Swiza.

  Awardwinnende producten

  Fast forward naar 1972 en Swiza haalt zijn eerste award binnen, de Gold Mercury European Award ter erkenning van de kwaliteit van Swiza’s producten en de verkopen wereldwijd. Niet lang daarna staat de derde generatie aan het roer van het bedrijf. De periode 1985-2000 was de meest succesvolle tot nu toe. Een ideale basis om het familiebedrijf te verkopen, wat in 2006 ook gebeurde.

  Het Zwitsers mes nieuwe stijl

  Sinds eind 2015 heeft Zwitserland een nieuw mes. Swiza heeft het legendarische Zwitserse zakmes voor het eerst sinds jaren volledig opnieuw ontworpen en vernieuwd. Het resultaat is een unieke creatie die gemaakt wordt in de Jura, wieg van de messenindustrie. De nieuwe Swiza zakmessen koppelt een modern ontwerp aan enkele technische innovaties. Zo worden de tools van de zakmessen op bijzondere wijze veilig geblokkeerd en zijn ze alle gemakkelijk te openen door zowel links- als rechtshandigen.

  Modern en traditioneel tegelijk

  De nieuwe Swiza zakmessen zijn het resultaat van de samenwerking tussen het eigen team van deskundigen uit Delémont en Estragon, de bekende productdesigners uit Zürich. Ze hebben een moderne uitstraling en liggen dankzij hun softtouch grip perfect in de hand. De traditionele kwaliteit waar de Zwitserse zakmessen om bekend staan, is zonder compromissen behouden gebleven.

  Producten

  Swiza The New Swiss Knife
  Trend n°3 Friedrichshafen 2016: praktisch kamperen
  Swiza Swiss Knife zakmes

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Tenerife trailrunning

  DELEN
  Vorig artikelSuunto
  Volgend artikelThe North Face