Tecnica

Het merk Tecnica kennen we natuurlijk van onze collega’s van WintersportGids. Het Italiaanse Tecnica produceert namelijk al decennia hoogwaardige skischoenen voor alle mogelijke disciplines binnen de skiwereld. Daarnaast vinden we in hun gamma ook fantastische wintersportkleding, alsook hoogwaardige trailrunning- en wandelschoenen. En dat de Italianen schoenen kunnen maken, weten we natuurlijk al veel langer.

Het merk Tecnica is ontstaan in 1960, toen de workshop uit de jaren 30 van vader Oreste Zanatta uit zijn voegen begon te treden en zoon Giancarlo in zijn voetsporen trad. Oorspronkelijk lag de focus op stevige en duurzame werkschoenen. Maar met de groeiende interesse voor wintersport en het doorbreken van skiën als vrijetijdsactiviteit besloot Tecnica de tak ‘wintersport’ verder uit te bouwen met naast winterse outdoorschoenen ook een almaar groeiende collectie skiboots. De grote doorbraak kwam in 1969 met de lancering van de allereerste Moon Boot. Een après-skischoen geïnspireerd op de boots van de Apollo-astronauten, die datzelfde jaar voet op de maan zetten.

Midden jaren 80 kwam Tecnica met zijn eerste outdoor collectie bestaande uit stevige trekking boots. Deze tak werd al snel een hele belangrijke. Met de overname van Lowa in 1993 groeide het wandelsegment nog meer. Dit was ook de eerste keer dat een Italiaans merk een belangrijke Duitse onderneming overnam. In 2009 kwam de TRS Max, Tecnica’s eerste trailrunningschoen. Vandaag herbergt de groep niet alleen de merken Tecnica, Moon Boot en Lowa, maar ook Nordica, Blizzard en Dolomite. Samen goed om Tecnica uit te roepen tot de grootste Europese fabrikant van outdoor footwear.

Innovatie, research en development zijn uiteraard key om een succesbedrijf verder uit te bouwen. Tecnica ontving verdiend verschillende awards en kan verschillende kampioenen tot hun petekindjes rekenen. Een maximale performantie in combinatie met een optimaal comfort zijn tot op vandaag de sleutelwoorden. Eigenlijk net zoals het al die jaren geleden ook voor Zanatta’s workboots gold.

Producten

Tecnica Magma S GTX – allmountainschoen
Getest! De Tecnica Origin trailrunschoen, aanpasbaar en gepersonaliseerd
Tecnica Plasma Mid S GTX MS / WS – Customized hiking schoenen
Tecnica Forge GTX Ms – wandelschoenen
Tecnica Forge S GTX  – wandelschoen
Tecnica Plasma S  – wandelschoen
Tecnica Forge Gtx Ms hikingschoen
Tecnica Inferno Xlite 3.0 Ms  – trailrunschoenen
WIN perfect passende wandelschoenen: Tecnica Forge Custom Fit
Tecnica Forge Custom Fit wandelschoen past perfect
Tecnica Inferno Xlite 3.0 Ms orange-black schoenen
Tecnica Supreme Max 3.0 orange/lime
Tecnica Inferno X-lite 3.0 trailschoen

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien + twintig =