Teva

Van wandelen in de bergen, struinen over verlaten stranden, waden door riviergeulen tot dansen op festivalweides en zonovergoten citytrips… er is werkelijk niets dat de flipflops, sandalen, wandelsandalen en ander avontuurlijk Teva schoeisel nog niet heeft gezien.

Teva schoeisel

Toen een jonge riviergids in 1984 ’s werelds eerste sportsandaal bedacht, kon hij niet vermoeden wat voor een revolutie hij zou teweegbrengen met zijn Teva schoeisel. De jongeman groeide op in Colorado en was echt een fan van the outdoors. Na een bezinningstocht als woestijnnomade in Israël vatte hij in Arizona zijn ingenieursstudies aan. Zijn loopbaan startte hij als exploratiegeoloog, maar in de zomer lonkte het water. De paar maanden als riviergids werden er na een gedwongen ontslagronde twaalf per jaar, een tijd waarin hij veel ervaring opdeed met watersport en outdoorproducten.

Uniek Teva schoeisel

Pijnpunt voor de riviergids waren de schoenen waarmee sommige klanten de boot instapten. De meesten droegen flipflops, maar die geraakte je zo makkelijk kwijt. Anderen kozen voor sneakers, met zompige voeten en schimmels als resultaat. De gids zijn oplossing was een stevige sandaal met een rubberen zool, voor een goede grip op de rotsen, en een bandje om de enkel, om het schoeisel op zijn plaats te houden. Zijn prototype kreeg de naam Teva, van tehvah, wat natuur betekent in het Hebreeuws.

Van en voor avonturiers

De eerste Teva’s waren niet bepaald mooi, maar dat was in die beginperiode nog niet zo belangrijk. De pionier wilde vooral een praktische sandaal, om rechtstreeks aan zijn doelgroep te verkopen. Dus stopte hij een lading Teva schoeisel in zijn auto en bracht die via outdoorwinkels, riviergidsen en andere waterratten aan de man. Twaalf maanden later kwam Deckers Outdoor Corporation aan boord. Met deze onderneming als partner sloeg de riviergids er in 1988 in om de exclusieve patentrechten te verkrijgen voor het ontwerp en de merknaam.

In ieders schoenkast

In 1991 stak Teva schoeisel de oceaan over naar Nederland, acht maanden later was Zwitserland aan de beurt. Terzelfdertijd zag ook de concurrentie de potentie van de sportsandaal, tot Nike toe. Teva’s reactie was er eerder een van opportuniteiten. “When Nike comes in, it simply helps legitimize the category”, en dat is precies wat er gebeurde. Vandaag is de sportsandaal niet meer weg te denken uit de schoenkast van ieder outdoormens, waterrat of niet. Teva bestaat ondertussen al meer dan dertig jaar en het merk is verkrijgbaar in meer dan 40 landen wereldwijd.

Producten

Teva Arrowood Venture Waterproof – wandelschoenen
Winnaars TEVA Hurricane XLT2 outdoorsandalen bekend!
WIN een paar TEVA Hurricane XLT2 outdoorsandalen!
Voor alles een Teva: veelzijdige, toegankelijke en functionele outdoorsandalen
Teva GC100 – outdoorsandaal
Teva Tirra – outdoorsandaal
In de kijker: Teva, geboren en getogen in de Grand Canyon
Teva Arrowood 2 Mid WP – wandelschoenen
Teva Terra Float 2 Knit Universal schoenen
In de kijker: Teva Arrowood
Winnaars Teva Arrowood wandelschoenen bekend
Win 1 van 6 paar stijlvolle Teva Arrowood wandelschoenen!
Teva sneakers en wandelschoenen voor avonturiers
Teva Arrowood WP
Teva De La Vina Dos Chelsea
Teva Ember Moc
Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste outdoorschoenen
De Teva Original Universal Premier: oude ziel, nieuwe zool!
In de kijker: Teva is klaar voor een nieuw zomeravontuur
Teva Arrowood Swift sportieve sneaker
Met Teva Arrowood outdoorschoenen op avontuur
Teva Terra-Float Livia
Teva Terra-Float Universal
Teva Terra-Float schittert in nieuwe #LightenUp campagne
Teva Terra Fi4 wandelsandaal
Teva Hurricane kindersandaal
Teva Original Universal Lux

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Volgend artikelQuechua