The North Face
The North Face outdoorproducten zijn ongetwijfeld bij de populairste in de outdoorwereld. Het merk maakt zowat alles wat backpackers, wandelaars, bergklimmers, kampeerders en andere avontuurlijke buitensporters nodig hebben aan kledij, schoeisel, rugzakken, tenten en slaapzakken.
The North Face startte als het mailorderbedrijfje van Doug Tompkins en zijn toenmalige echtgenote Susie. De mannen verkochten ski- en backpackingproducten vanuit het zonnige Californië, eerst in North Beach, daarna – samen met een andere jonge en enthousiaste bergbeklimmer Kenneth Klopp – vanuit een kleine winkel in het universiteitsstadje Berkeley. De naam verwijst naar de noordelijke flank van een berg, die in het noordelijk halfrond meestal de moeilijkste flank is om te beklimmen.
Revolutionaire en innovatieve The North Face outdoorproducten
In 1969 zag de revolutionaire Ruthsack het daglicht, het eerste van vele revolutionaire en innovatieve The North Face outdoorproducten die in de decennia daarna zouden volgen. The North Face groeide snel, zeker nadat in de jaren tachtig kampeermateriaal en skiuitrusting aan het assortiment werd toegevoegd. Ondertussen had The North Face ook een partnership gesloten met het revolutionaire Gore-Tex, wat de techniciteit van hun gamma nogmaals onderstreepte.
Never Stop Exploring
In 1997 verscheen de nu overbekende tagline ‘Never Stop Exploring’ voor het eerst. Trouw aan de filosofie en gedachtegang van de stichters en de avontuurlijke geest van de vele fans. The North Face is ook een trouwe sponsors van vele avontuurlijke expedities. De feedback van avonturiers die The North Face outdoorproducten in extreme omstandigheden testen is voor de verdere productontwikkeling en -verbetering immers cruciaal.
TNF avonturiers
Het lijstje mijlpalen dat met The North Face outdoorproducten werd bereikt is eindeloos. Hoogtepunten waren onder andere Arlene Blum op de top van de Annapurna (1978), The North Face directeur Sally McCoy op de Everest (1987), de Trans-Antarctic expeditie van Will Stegner (1989), the Seven Summits van Kit Deslauriers in de jaren 2000 en de 50 marathons in 50 staten in 50 dagen van Sam Thompson en Dean Karnazes. Simone Moro, Denis Urobko en Cory Richards op de Gasherbrum II (2011). Conrad Anker, Jimmy Chin en Renan Ozturk die een maagdelijke, technisch net niet onmogelijke route verkennen op de Meru (2012), etc.
The North Face en duurzaamheid
Verschillende The North Face outdoorproducten zijn Bluesign gecertificeerd. Dit betekent dat tijdens de productie hoge milieunormen gehandhaafd voor chemische en water gebruik. In 2015 werd er ook een compleet duurzaamheidsprogramma opgesteld met verschillende targets die The North Face in de nabije toekomst wil bereiken, zoals uitsluitend nog polyester gebruiken van 100% gerecycleerde PET-flessen en 100% verantwoord dons. Daarnaast neemt het merk verschillende maatregelen ter vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, zoals het gebruik van hernieuwbare elektriciteit.