Tilley

  Tilley hoed
  Tilley hoed

  Tilley

  Om je mooie hoofd te beschermen tegen de zon of regen, gaat er niet boven een Tilley hoed. Behalve breedgerande hoeden, al dan niet met aantrekkoord en in natuurlijke kleuren zoals beige, bruin en groen, heeft Tilley ook outdoorkleding en reisaccessoires in het gamma.

   

  Tilley gaat er prat op dat ze de beste hoeden maken en iedereen in het gamma een hoed kan vinden die perfect past (Tilley hoeden komen ook in 13 maten in plaats van de gebruikelijke vier of vijf). Een Tilley hoed heb je normaal ook voor het leven en komt daarom met een Guaranteed for Life-garantie. Verlies je ‘m binnen twee jaar na aankoop, dan mag je bovendien een nieuwe kopen tegen 50% van de prijs.

  Een hoed die kan drijven, blijft zitten, beschermt en niet krimpt

  De bedenker van de Tilley hoed heet Alex Tilley, een kunstverhuurder uit Toronto die toen hij begon te zeilen erg gefrustreerd geraakte toen hij geen katoenen hoed kon vinden die goed genoeg was om mee te zeilen. Je raadt het al: hij besloot er zelf een te laten maken. Wat hij wou was een hoed die zijn hoofd optimaal zou beschermen tegen de zon, kon drijven, niet zou krimpen, goed bleef zitten en er stijlvol uitzag. Zijn familie testte de prototypes en toen hij eenmaal tevreden was, bezorgde hij een zeilblad een aantal gratis exemplaren in ruil voor een advertentie en stuurde hij een hoed naar de hoofdredacteur van een yachting magazine. De rest is geschiedenis…

  Materialen voor een Tilley hoed

  Tilley maakt voor zijn hoeden gebruik van verschillende materialen, alle met een UPF50+. Cotton Duck heeft niets te maken met een eend, wel met de gebruikte katoendraad. Elke draad bestaat eigenlijk een twee in elkaar gedraaide draden, waardoor er een sterkere stof ontstaat. Op Waxed Cotton is een laag synthetische wax aangebracht voor een betere waterbestendigheid. Deze hoeden krijgen na verloop van tijd een leren look. Organic Cotton is een organische variant van katoen, ruw maar extra licht. Breathable Nylon is gemaakt van 93% Nylon en 7% Spandex. Deze stof ademt goed, is superlicht en sneldrogend. Hemp is milieuvriendelijk, heeft een linnen look & feel, en is natuurlijk uv-resistent. Nylamtium is waterbestendig, duurzaam en sneldrogend. En Mash-Up tot slot is gemaakt van gerecycleerd hemp en organisch katoen.

  Tilley reiskleding en -accessoires

  Toen het slim ontwerp van de Tilley hoed zo succesvol bleek, ontwierp Alex ook een broek, om mee te zeilen, nadat hij een uit iemands zak gevallen portefeuille vond op een boot. Ook de Tilley broek sloeg aan, niet zozeer onder zeilers, als wel bij reizigers en backpackers die hun portemonnee niet wilden verliezen. Vanaf toen ging het hard voor Tilley. Tilley hoeden, outdoorkleding en accessoires worden nu verkocht in 18 landen wereldwijd via zes winkels in Canada (waar de producten nog steeds worden gemaakt), de website en een kleine 4000 retails. Alex, ondertussen eind zeventig, verkocht in 2015 zijn geesteskind aan investeerder Hilco Capital.

  Producten

  Tilley Ultra Light Sun Hat – hoed
  Tilley Modern Airflo Recycled – Hikinghoed
  Tilley Airflo Organic T5MO – hoed
  Tilley T3 The Wanderer – hoed
  Tilley Montana – outdoorhoed
  Tilley Outback TWC7 hoed
  Tilley TTC1 Trucker’s Cap
  Tilley T3 Wanderer outdoorhoed
  Tilley Wanderer hoed

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  DELEN
  Vorig artikelThe North Face
  Volgend artikelTravelSafe