Vibram FiveFingers

  Vibram FiveFingers schoenen
  Vibram FiveFingers schoenen

  Vibram FiveFingers

  Wie ze niet kent, vind ze er maar raar uit zien, die Vibram FiveFingers schoenen. Maar wie ze wel kent, zweert erbij. Het is ‘lopen zoals het bedoeld is’, maar dan beschermd. Je krijgt er supersterke voeten van, een betere doorbloeding, een betere houding, meer balans, je ontwikkelt meer voorwaartse snelheid en zo gaan we wel even door. Gewoon proberen dus.

   

  De dood van zes van Vitale Bramani’s vrienden-bergbeklimmers in de Italiaanse Alpen was deels te wijden aan hun schoenen, die waren simpelweg niet geschikt voor alpine gebruik. De tragedie spoorde Vitale aan om op zoek te gaan naar een manier om betere klimzolen te ontwikkelen. Twee jaar later patenteerde hij – dankzij een financieel steuntje in de rug van Leopoldo Pirelli van de bekende Pirelli-banden –  de eerste rubberen zool voor bergschoenen, de verre voorouder van Vibram FiveFingers schoenen.

  Revolutionaire zolen

  De Vibram-zool was duurzaam, bood een ongeziene tractie op de meest uiteenlopende ondergronden en was gemaakt van een materiaal dat nog nooit eerder voor schoenen werd gebruikt. Simpelweg revolutionair. Het was voor velen dan ook niet te verwonderen dat de Italiaanse leden van het team dat de eerste succesvolle beklimming van de K2 op zijn naam kon schrijven in 1954 Vibram rubber onder hun zolen hadden.

  Van Vibram naar Vibram FiveFingers schoenen

  In 2001 onderzocht het R&D-team van Vibrams Creative lab in Milaan een uniek nieuw concept: een Vibram zool die perfect aansluit op de voet en tenen, zodat er een natuurlijke manier van lopen ontstaat. Alsof je op je blote voeten loopt, maar dan goed beschermd. Vijf jaar later zagen de eerste Vibram FiveFingers schoenen het levenslicht. Deze ‘schoenen met vijf tenen’ stimuleren de spieren in de onderbenen en de voeten, vergroten de lichaamskracht en verbeteren je lichaamshouding en balans. Doordat FiveFingers vijf tenen hebben, worden de tenen gespreid. Ook dit draagt bij aan sterkere voetspieren, en gezondere voeten in het algemeen.

  Minimalistisch lopen

  In 2016 vieren we de tiende verjaardag van Vibram FiveFingers schoenen en sindsdien is er een hele beweging ontstaan: het minimalistisch hardlopen. Onderzoek naar blotevoetenlopen, de bestseller Born to Run van Christopher McDougall én een enthousiaste FiveFingers gebruikersgroep van zijn slechts enkele voorbeelden van prikkels, waardoor consumenten hun schoenen opzij legden, FiveFingers aantrokken en naar buiten gingen. Wij van Vibram® geloven dat we gezonder worden en meer in contact komen met ons lichaam door te bewegen en te hardlopen met FiveFingers. Ga met ons mee en ervaar het plezier van natuurlijk leven en sporten.

  Producten

  Vibram FiveFingers V-Trail trailschoenen
  Vibram FiveFingers Trek Ascent

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  DELEN
  Vorig artikelPeak Performance
  Volgend artikelWoolpower