Woolpower

  Woolpower onderkleding
  Woolpower onderkleding

  Woolpower

  De doorwinterd outdoorliefhebber hoeven we het drielagensysteem en het belang van de juiste onder- en tussenlaag niet meer uit te leggen. Woolpower onderkleding (ondergoed en tussenlagen) is technisch hoogstaand, het resultaat van jaren intensief onderzoek en ontwikkeling.

   

  De bakermat van Woolpower onderkleding is Östersund, een klein dorpje in het noorden van Zweden. Hier staat de fabriek van Woolpower, te midden bergen, bossen en meren. Hier maakt het merk al sinds 1972 thermisch ondergoed en sokken van de beste kwaliteit.

  Woolpower onderkleding houdt je warm, altijd

  Wol is een natuurlijk product met een unieke eigenschap: het kan vocht opnemen en afvoeren, maar behoudt ook in vochtige toestand zijn warmte (in tegenstelling tot katoen bijvoorbeeld, waar je eens nat tot op het bot verkleumd van geraakt). Woolpower onderkleding wordt vervaardigd van de fijnste merinoswol gecombineerd met kunstvezels om de stof sterker te maken.

  Optimaal draagcomfort

  Voor een optimaal draagcomfort en een dito pasvorm wordt de kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. De meeste kledingstukken zijn gebreid volgens de typische Terry knit, met kleine lussen aan de binnenkant van de stof. Die houden extra lucht vast en kunnen meer vocht sneller afvoeren. De focus van Woolpower onderkleding ligt op functionaliteit, met zo weinig mogelijk naden en contactpunten. Alle artikelen kunnen in de wasmachine op 60°.

  Kies de juiste laagjes

  Het toverwoord om warm te blijven, is laagjes. In de collectie Woolpower onderkleding vind je zowel onderlagen als tussenlagen en dit in verschillende diktes. Die diktes worden gemeten in m². Woolpower Lite is een uiterst comfortabele collectie voor ‘fris’ weer. Is het gewoon koud herfstweer dan is 200g/m²-stof normaal voldoende. Is het erg koud, denk een koude dag op wintersport, dan trek je best een extra 400 g/m² kledingstuk boven de eerste laag aan. Ga je op expeditie te bergen in of naar de Noordpool of Antarctica (of ben je net als ik gewoon een koud aangelegd persoon), dan is 600 g/m² als tweede laag een uitkomst.

  Altijd in Zweden gemaakt

  Woolpower onderkleding kan je eigenlijk altijd dragen, in je vrije tijd, maar ook onder veeleisende omstandigheden, wanneer er hoge eisen worden gesteld aan comfort, prestaties en veiligheid. Grappig is dat alle met de hand vervaardigde producten van Woolpower een label meekrijgen met de naam van de persoon die het kledingstuk heeft gemaakt. Dat gebeurt trouwens nog steeds in Zweden.

  Producten

  Woolpower Tee Lite – T-shirt
  WIN een ‘Hou-je-warm’-pakket van Woolpower en Häago!
  Woolpower Hipster W’s Lite – boyshort
  Kleding van merinoswol? Altijd zalig! Fervente gebruikers getuigen
  WIN een zalige, warme Beanie Rib muts van Woolpower!
  Naar buiten in de winter? Niet zonder Woolpower!
  Herfst bij Woolpower
  Woolpower Full Zip Jacket 400 – outdoorpull
  Woolpower 3/4 M’s Lite – long johns
  Op bezoek bij Woolpower in Östersund: de geheimen van merinoswol
  Woolpower Tee Lite – unisex basislaag
  Het ABC van de Scandinavische outdoormerken
  Woolpower Skilled Sock Liner Classic – outdoorsokken
  In de kijker outdoormerk Woolpower: warm van binnenuit
  Woolpower Crewneck Lite shirt
  Woolpower Lite Zip Turtleneck

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

  Shop Lokaal

  DELEN
  Vorig artikelVibram FiveFingers
  Volgend artikelX-Socks