Woolpower

De doorwinterd outdoorliefhebber hoeven we het drielagensysteem en het belang van de juiste onder- en tussenlaag niet meer uit te leggen. Woolpower onderkleding (ondergoed en tussenlagen) is technisch hoogstaand, het resultaat van jaren intensief onderzoek en ontwikkeling.

 

Woolpower onderkleding

De bakermat van Woolpower onderkleding is Östersund, een klein dorpje in het noorden van Zweden. Hier staat de fabriek van Woolpower, te midden bergen, bossen en meren. Hier maakt het merk al sinds 1972 thermisch ondergoed en sokken van de beste kwaliteit.

Woolpower onderkleding houdt je warm, altijd

Wol is een natuurlijk product met een unieke eigenschap: het kan vocht opnemen en afvoeren, maar behoudt ook in vochtige toestand zijn warmte (in tegenstelling tot katoen bijvoorbeeld, waar je eens nat tot op het bot verkleumd van geraakt). Woolpower onderkleding wordt vervaardigd van de fijnste merinoswol gecombineerd met kunstvezels om de stof sterker te maken.

Optimaal draagcomfort

Voor een optimaal draagcomfort en een dito pasvorm wordt de kleding naadloos rondgebreid in speciale breimachines. De meeste kledingstukken zijn gebreid volgens de typische Terry knit, met kleine lussen aan de binnenkant van de stof. Die houden extra lucht vast en kunnen meer vocht sneller afvoeren. De focus van Woolpower onderkleding ligt op functionaliteit, met zo weinig mogelijk naden en contactpunten. Alle artikelen kunnen in de wasmachine op 60°.

Kies de juiste laagjes

Het toverwoord om warm te blijven, is laagjes. In de collectie Woolpower onderkleding vind je zowel onderlagen als tussenlagen en dit in verschillende diktes. Die diktes worden gemeten in m². Woolpower Lite is een uiterst comfortabele collectie voor ‘fris’ weer. Is het gewoon koud herfstweer dan is 200g/m²-stof normaal voldoende. Is het erg koud, denk een koude dag op wintersport, dan trek je best een extra 400 g/m² kledingstuk boven de eerste laag aan. Ga je op expeditie te bergen in of naar de Noordpool of Antarctica (of ben je net als ik gewoon een koud aangelegd persoon), dan is 600 g/m² als tweede laag een uitkomst.

Altijd in Zweden gemaakt

Woolpower onderkleding kan je eigenlijk altijd dragen, in je vrije tijd, maar ook onder veeleisende omstandigheden, wanneer er hoge eisen worden gesteld aan comfort, prestaties en veiligheid. Grappig is dat alle met de hand vervaardigde producten van Woolpower een label meekrijgen met de naam van de persoon die het kledingstuk heeft gemaakt. Dat gebeurt trouwens nog steeds in Zweden.

Producten

Op bezoek bij Woolpower in Östersund: de geheimen van merinoswol
Woolpower Tee Lite – unisex basislaag
Het ABC van de Scandinavische outdoormerken
Woolpower Skilled Sock Liner Classic – outdoorsokken
In de kijker outdoormerk Woolpower: warm van binnenuit
Woolpower Crewneck Lite shirt
Woolpower Lite Zip Turtleneck

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

DELEN
Vorig artikelVibram FiveFingers
Volgend artikelX-Socks