Yeti

  Yeti donzen jassen
  Yeti donzen jassen

  Yeti

  Yeti donzen jassen, slaapzakken en andere donsproducten zijn gevuld met Crystal Down, een topkwaliteit Europese dons die zorgt voor de beste isolatie in combinatie met een extreem laag gewicht. De dikke, pluizige dons comprimeert gemakkelijk en geeft een grote beweeglijkheid aan de kleding en andere donsartikelen van Yeti.

   

  In 1983 was de Oost-Duitse bergbeklimmer Bernd Exner klaar met zijn zoektocht naar een slaapzak die extreme omstandigheden in het hooggebergte probleemloos de baas kon; hij creëerde gewoon zelf zo’n slaapzak en die vulde hij met 100% hoge kwaliteit dons. Het merk was al snel de favoriet van bergbeklimmers en expeditieteams uit Sovjet-Rusland, waar men wel gebruik kon maken van Yeti donzen slaapzakken die zo’n goede bescherming boden tegen de kou. Na de val van de Muur in 1989 groeide Yeti snel uit tot een toonaangevende donsspecialist.

  Topkwaliteit ganzendons

  Yeti donzen jassen, slaapzakken, dekentjes en mutsen maken alle gebruik van Crystal Down. Deze dons is afkomstig van de witte Koluda-gans, een groot type gans met een speciale extreem lichte, pluizige en superieure dons met een erg hoge isolatiewaarde, zonder toe te geven op vlak van bewegingsvrijheid. Eén gram Crystal Down bestaat uit circa 1000 individuele stukjes dons, die uitsluitend wordt geplukt nadat de ganzen dood zijn (het levend plukken van dons is zoals je je wel kan inbeelden ethisch onverantwoord, omdat dit zelden en niet gegarandeerd samenvalt met de ruitijd).

  Next to Nothing stof

  De stof die Yeti voor de meeste van zijn producten gebruikt, heet Next to Nothing, een exclusieve stof van de firma Toray in het Noorden van Japan. Het weven van deze stof is zo ingewikkeld dat enkel die fabriek zich erin heeft gespecialiseerd. De ultralichte nylon/polyamide stof heeft een hoge scheurvastheid en weegt amper 19 g/m². Elke vezel is zo dun als 1/20ste van een mensenhaar. Next to Nothing is ademend en zijdezacht, antistatisch en waterafstotend.

  Van trekkers in de Himalaya tot fashionista’s in Hanoi

  De kwaliteit en verbluffende technische eigenschappen van Yeti donzen jassen en slaapzakken maken dat ze geschikt zijn voor extreme outdooractiviteiten. Maar het comfort en de zachte van de vederlichte materialen lenen zich ook voor dagelijks gebruik. Yeto heeft dus ook een lifestyle-lijn en zelfs een fashioncollectie, ontworpen door de befaamde Japanse ontwerpster Yuko Yamazaki. Yeti heeft ook al heel wat erkenningen en awards op zijn palmares staan: de Outdoor Award, de IF Design Award, Gear of the Year, de Duitse Design Award, de Deense Design Award en verschillende Red Dot Design Awards.

  Producten

  Yeti Passion 5 – slaapzak
  Yeti Fever Zero – slaapzak
  Yeti Fusion Dry 900+ – slaapzak
  Yeti Fever Zero slaapzak
  Yeti Fusion 750
  Foto’s OutDoor Friedrichshafen: de nieuwste tenten
  Yeti Fever Zero slaapzak
  Yeti VIB 400 slaapzak

  Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

  Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.


  DELEN
  Vorig artikelZamberlan
  Volgend artikelStance