Zamberlan

Zamberlan schoenen kunnen hun roots traceren tot de jaren twintig van de vorige eeuw. Dat is de periode waarin de jonge en ambitieuze Giuseppe Zamberlan zijn schoenmakersbedrijfje startte aan de voet van de Dolomieten. Stappen zetten, doet Zamberlan nog steeds: ondertussen staat de derde generatie aan het roer van een almaar groeiende collectie outdoorschoenen.

 

Zamberlan schoenen

Grootvader Giuseppe noemde zichzelf een ‘schoenmaker met een passie’ toen hij in 1929 zijn eerste eigengemaakt lederen boots aanpaste en de bergen in trok. Het idee om gewoon zelf Zamberlan schoenen te maken, groeide puur uit frustratie om het bestaande aanbod. En het feit dat hij de toen revolutionaire ideeën van Vitale Bramani deelde, de bedenker en latere oprichter van Vibram.

Een passie voor Zamberlan schoenen

Echtgenote Maria was gelukkig een kundig naaister en bleek ook handig met de machine die hij had gekocht om zijn schoenen van revolutionaire zolen te voorzien. Fast forward en zoon Emilo wordt geboren, die de liefde voor de bergen én voor uitmuntende alpine schoenen met de paplepel ingegoten krijgt. In 1970 neemt Emilio het bedrijf over, klaar om de almaar groeiende Zamberlan-collectie wereldwijd te introduceren.

Uitzonderlijke kwaliteit

Ondanks sterke concurrentie en een opeenvolging van crisissen, is Zamberlan erin geslaagd om dankzij nieuwe materialen, voortdurende productontwikkeling, doorgedreven design en uitgekiende technologieën uit te groeien tot een innovatief bedrijf, met nog steeds een core-collectie op Italiaanse bodem gemaakt van zorgvuldig uitgezocht premium leer. Een verschil dat je móet ervaren.

Outdoorschoenen voor uiteenlopend gebruik

Ondertussen staat alweer de derde generatie aan het roer. Ook Giuseppe’s kleinkinderen Marco, Maria en Mara Zamberlan zien de Dolomieten als hun uitverkoren speelterrein. Ze testen er niet alleen graag de nieuwste bergbottinnen, maar tevens schoenen om mee te klimmen, trekken, trail- of speedhiken of een van de lifestylemodellen. Voor de toekomstige Zamberlans staat er zelfs een juniorcollectie klaar.

Producten

Zamberlan Amelia GTX – wandelschoen
Zamberlan Cornell Low – wandelschoen
Zamberlan Dufur GTX RR – hikingschoenen
Zamberlan Eiger Lite schoen
Zamberlan Z85 GARDENA NW GTX
Zamberlan Trail Lite EVO GTX wandelschoenen
Zamberlan Expert Pro GTX bergschoen
Zamberlan Air Round GTX speedhikingschoen
Zamberlan Cristallo GTX trekkingschoen
Zamberlan New Trail Lite GTX

Gebruik onze Store Locator voor een overzicht van verkooppunten!

Dankzij onze handige Store Locator vind je snel een winkelpunt bij jou in de buurt.

Bewaren

DELEN
Vorig artikelSprayway
Volgend artikelYeti