Home Merken GETEST: Tickless Active Green Anti Teek herlaadbaar ultrasonisch anti-teekapparaat

GETEST: Tickless Active Green Anti Teek herlaadbaar ultrasonisch anti-teekapparaat

0
GETEST: Tickless Active Green Anti Teek herlaadbaar ultrasonisch anti-teekapparaat

Nog tot zeker oktober zijn het hoogtijdagen voor teken. Vervelend, zeker gezien die afschuwelijke kleine beestjes enge ziekten kunnen veroorzaken. Voorkomen is zeker in dit geval beter dan genezen en omdat we niet zo graag smeren, testen we het herlaadbare ultrasonisch anti-tekenapparaatje ‘Tickless Active Green Anti Teek’ uit.

De plaats van afspraak voor onze anti-tekentest is het chirokamp in Limburg, waar we bij zijn als kookouders. Naar verluidt zitten hier namelijk heel wat teken – net zoals op steeds meer plekken in ons land. Wel goed nieuws is dat minder mensen tekenbeten melden, zo blijkt uit de tellingen van Sciensano’s TekenNet. Het merendeel wordt nog steeds opgelopen tijdens vrijetijdsactiviteiten, zoals wandelen, tuinieren, vissen of kamperen.

De Tickless Active Green Anti Teek op papier

Tickless Active Green Ultrasonic Tick Repellent (€ 46,90) is een klein apparaatje dat ultrasone pulsen uitzendt om teken te verstoren en zo weg te houden. Het apparaatje is geurloos, niet giftig en gebruikt geen chemicaliën. Het werkbereik van de Tickless in ongeveer 2,5 meter.

De uitgezonden ultrasone pulsen zijn niet waarneembaar voor mensen en huisdieren. Je bevestigt het apparaatje eenvoudig aan je schoenveter. Opladen kan gewoon via usb. De Tickless gaat bij normale temperaturen 12 maanden mee. 

De Tickless-technologie is bewezen effectief en getest tijdens klinische studies aan de School of Veterinary Medical Microbiology and Infectious Diseases Laboratory van de Universiteit van Camerino in Italië.

De testers

  • Wie: Anton & Stefanie
  • Waar: op chirokamp in Zutendaal, tijdens wandelingen en vrijetijdsactiviteiten in de natuur
  • Wanneer: zomerperiode (teken komen vooral voor tussen maart en oktober, de populatie is in juni het hoogst)

De Tickless Active Green Anti Teek getest!

De apparaatjes van Tickless kenden we al een tijdje, er is namelijk ook een variant voor huisdieren (Tickless Eco Pet – € 29,95) en ja, ook eentje voor baby’s en kinderen (Tickless Baby en Tickless Kid – beide – € 29,95). Maar zelf hadden we de Tickless en met name de herlaadbare variant nog niet getest. Het chirokamp in Zutendaal, waar de tekenpopulatie (zo waarschuwde de leiding) hoog is, leek ons de ideale testplek.

Voor je de Tickless Active gebruikt, moet je het toestelletje opladen. Dat kan eenvoudig via usb. Zodra het lampje groen brandt, is de Tickless klaar. De Tickless Active vastmaken aan onze schoenen was vervolgens zo gebeurd. Je trekt de siliconen ring eenvoudig van de ene kant van het apparaatje over het lipje, omheen je veter naar de andere kant over het lipje. Het ding zit meteen stevig vast. Tijdens het wandelen of bewegen merk je er verder niets meer van. De Tickless weegt namelijk slechts 30 gram.

Het werkbereik van de Tickless in ongeveer 2,5 meter, dus als je de hele tijd met twee naast elkaar wandelt is één apparaatje in principe genoeg. Ook handig is de nachtlicht functie; wanneer je op het knopje drukt, zendt het een rood knipperlicht uit. je kan de Tickless Active trouwens ook ergens anders aan bevestigen, bijvoorbeeld je handtas of rugzak terwijl je op het gras ligt. Wel opletten dat niets het apparaatje bedekt (zoals je broekspijp), want dan werken de signalen niet ver genoeg.

Het apparaatje na gebruik uitschakelen, doe je door de drukknop drie keer snel in te drukken. Door de knop één keer lang in te drukken, schakel je de Tickless weer aan. Onderweg kan je de werking op elk moment controleren. Vier rode flitsen geven aan dat het laadniveau van het apparaat minder dan 30% heeft bereikt.

Conclusie

Hou er rekening mee dat de Tickless geen 100% bescherming garandeert, zeker niet in gebieden waar de tekenpopulatie erg hoog is (bekijk hier de tekenrisicokaart). Maar, weren doet de Tickless zeker wel. Op chirokamp waren er gigantisch veel teken, maar bij ons dus geen een! Desondanks blijft het belangrijk om jezelf en uiteraard ook je huisdieren en kinderen na vrijetijdsactiviteiten in de natuur steeds goed te controleren op teken. Ben je toch gebeten? Verwijder de teek dan zo snel mogelijk en ga naar de huisarts als er een rode kring rond de beet ontstaat of als je in de maand erna griepachtige symptomen vertoont.

Meer info op www.technolyt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

11 + 9 =