Home Nieuws Nuttige herfstwandeling: maak de Tiroolse bergen schoon

Nuttige herfstwandeling: maak de Tiroolse bergen schoon

0
Nuttige herfstwandeling: maak de Tiroolse bergen schoon

Eind september is het weer zover, dan gaan vrijwilligers samen op pad om zwerfvuil te verzamelen tijdens de Tirol CleanUP Days van 27 september tot 6 oktober. De Tiroler Zugspitz Arena is een van de acht deelnemende Tiroolse regio’s en pionier van het event.

Het idee van de Tirol CleanUP Days is simpel: talrijke natuurliefhebbers gaan in kleine groepen op pad om zwerfafval op te ruimen op bergen, in bossen en rond meren. Wie deelneemt krijgt een goed gevoel van het nuttige werk en de opgeschoonde natuur. En bovenal van het samenzijn, want het is een bijzondere, gemeenschappelijke buitenervaring.

Vorig jaar werden meer dan 1000 kilometer aan paden opgeruimd door ongeveer 500 deelnemers in 100 teams. Iedereen ervaart de CleanUp Days als het ‘social event of the year’.

‘Samen kunnen we veel bereiken’

Katrin Erben, duurzaamheidsexpert bij het Oostenrijkse Nationale Toeristenbureau: “Voor ons betekent duurzaamheid toekomstbestendigheid. Daarom is het zo hartverwarmend dat de Tirol CleanUP Days zo’n succes zijn. Zoveel mensen als er meedoen. We willen het bewustzijn vergroten over de kwetsbaarheid van de Oostenrijkse natuur. En vooral laten zien dat we samen veel kunnen bereiken.”

Iedereen kan meedoen

Registratie en coördinatie van de routes vindt plaats via de CleanUP Map (interactieve kaart) op patron-nature.org/tirol. Deelnemers kunnen hier direct de datum en route van hun gekozen tour vastleggen. De benodigde CleanUP-kit, bestaande uit een recyclebare en herbruikbare stoffen tas en een roestvrijstalen tang, kan vóór vertrek gratis worden opgehaald bij een van de vele distributiepunten.

Aan het einde van het evenement maakt elke zwerfvuilraper kans op leuke prijzen. Zoals een weekend vol plezier op een alpenweide, een ballonvaart of een exclusieve dagtocht met een berggids. Het evenement wordt gefinancierd met behulp van donaties en subsidies ​​van het TNF Explore Fund en de Albrecht Von Dewitz Foundation. Daarnaast ondersteunen de toeristische verenigingen van de deelnemende regio’s en een supraregionaal sponsornetwerk het evenement.

Tiroler Zugspitz Arena

De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt verblijven. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. Met een Gastenkaart of Z-ticket kan je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 − een =